Äntligen 3 poäng till IK Oskarshamn!

Sviten är bruten. Inte sedan 9/12 2012 har IK oskarshamn vunnit en match. äntligen bröts det idag, då IKO hemmaslog Karlskrona HK.

IK Oskarshamn öppnade ganska passivt, eller rättare sagt, man hade kanske aggresiviteten, men var för stillastående.
Trots detta tycker jag nog IKO var det lite bättre laget än KHK. Karlskrona fick mer puck, men detta berodde mer på att de också hade 2 powerplay i första perioden. IKO hade noll...

Karlskrona kunde ta ledningen, men endast 45 sekunder senare kunde McGrath kvittera!
Men i slutet av perioden skulle KHK ta ledningen på nytt, med ett skott jag kan tycka Galbraith borde kunnat plocka... Men IK oskarshamn skulle ge Karlskrona en snabb replik igen. Den här gången skulle det ta 1 minut och 4 sekunder innan Poulsen kunde göra 2-2.

I andra perioden tappade KHK lite fart, sammtidigt IKO stundvis vred upp farten. Då kunde också vår poängkung McGrath göra 3-2 till IKO. Och som han gör det, kastandes fram, på rygg, prickar han in pucken!
Resultatet skulle stå sig perioden ut.

I tredje perioden var det vår dansk, Poulsen som höll sig framme igen, då han kunde raka in 4-2.
Karlskrona kunde efter det inte resa sig igen. Nu förde IKO matchen, och KHK sökte kontringar, som ej släpptes till dem.
Lidhammar kunde sätta slutresultatet, 5-2 i tom kasse, med endast 4 sekunder kvar av matchen.

Otroligt efterlängtad seger det här.
Finns saker i spelet som inte stämmer, då man lätt hamnar i kanterna, särskilt när man har powerplay. Men när IKO åker skridskor, då åker man ifrån motståndarna!

Måste också nämna Matchen mellan Mora och Asplöven. Asplöven är farliga på hemmaplan, men inför sista perioden hade Asplöven 0-6 - och detta i Mora.
Och då hade Mora hunnit med att byta ut Hansen i målet vid 0-3, för att vid 0-5 byta in honom igen... inte ofta man får se 2 målvaktsbyten från samma lag, i samma match.
Det märks att NHL-spelarna har åkt tydligen... Som jag skrev häromdagen, Mora har haft en spelstil då man lagt alla puckar till Kopitar. Nu vet man inte vem man ska passa, och måste byta spelstil.

Men tillbaks till det viktiga igen. IK Oskarshamn!
Nu väntar en ny viktig hemmamatch på lördag. Då kommer Almtuna på besök. 3 poäng där, och IKO har lyckats kravla sig upp på kvaltåget igen!

Nu är det 6 poäng upp till kvalplatsen, men då ska man tänka på att Mora som har det försprånget har en match mer spelad...