Viktiga 2 poäng mot LIF!

Lite senae än vanligt kommer här texten från gårdagens match. Hade en dator so inte ville sammarbete, som tyckte det var roligare att slockna än att publicera text på blogg...

Men nu är den igång, och såhär några timmar senare ska man försöka få ner tankarna från matchen igen.

Första perioden var IK Oskarshamn inte alls med. Spelet såg mycket segt ut, och Leksand kunde rycka till 2-0 helt rättvist.
Men med endast 13 sekunder kvar av perioden gör KaviarSam en soloåkning. Väl i anfallszon, drar han iväg ett hårt dragskott, som så viktigt trillar in i mål.

Men även i andra perioden är det Leksand som till att börja med håller i taktpinnen igen. Och efter lite försvarrsmissar kan de göra 3-1.
Nu kändes det tungt, 2-målsunderläge igen, och laget såg segt ut. INte mycket tydde på att man skulle orka resa sig mot serieledarna.

Men så kan lagets hetaste spelare, Backman göra 3-2. Killen fortsätter sin poängskörd, med att göra poäng i varje match, sedan han kom till Oskarshamn.

3-2 skulle stå sig perioden ut.
I sista perioden var det avvaktande spel. Leksand försökte stänga ytor, och IKO ville inte chansa allt för mycket. Men ju mer tiden gick, placerade sig IKO högre upp i banan.
Och när det är mindre än 3 minuter kvar av matchen, dundrar Dave Lindarv in ett hårt slagskott från blå, och kvitteringen är ett faktum!!

Matchen gick till förlägning, och där var det LIF som styrde spelet. IKO bevakade, och chansade inget.
Straffar väntade, en straffomgång där Stefan RidderWall spikade igen totalt.
Och i tredje straffrundan kan Matushkin sätta segerstraffen, med en läcker backhand!

2 grymt viktiga poäng för IKO.
Starkt att hämta igen 2 stycken 2-målsunderlägen mot ett formstarkt Leksand, särskilt när man i början av matchen var utspelade!

Kul att IKO är laget som stoppar LIF från sin 11 matcher långa segersvit!

Nästa match för IKO är mot Örebro, hemma i Arena Oskarshamn.
Ett Örebro som ligger 7 poäng före IKO. Seger över dem, och 7:e platsen nästintill säkras, och man närmar sig även en 6:e plats.

* * * * *

IK Oskarshamn J20 spelade även de igår. De mötte Nässjö i Arena Oskarshamn.
Även den matchen gick till straffar, men där var det Nässjö som kunde ta bonuspoängen.

Målskyttar IKO: A. Halvorsen, A. Nilsson och G. Svensson.

Nu är det endast 2 omgångar kvar av serien, och IKO J20 har 7 poäng upp till HC Dalen, som är laget närmast ovan det negativa kvalstrecket.

Det vill säga, 1 poäng räckte tyvärr inte idag. IKOJ20 är nu klara för negativt kval. mer om hur och när det går till kommer på bloggen om några dagar.

Idag spelar IK Oskarshamn J18 i Karlskrona. Seger för IKO, och laget är klara för uppflyttningskval till Elit!
Matchen startar 14:00.