Victor Backman kom från Västerås, och på hans 7 matcher i Oskarshamn har han gjort poäng i samtliga!

Stefan Ridderwall, eller "Riddarväggen" som han heter på ren svengelska, ratades av Örebro. Idag höll han sin andra nolla på 3 matcher. Dessutom nollade han just Örebro, som ratade honom!

Snacka om lyckade värvningar, Backman levererar poäng på löpande band, och Ridderwall spikar igen match efter match!
Och med tanke på att fernström är skadad och Galbraith hemkallad av Frölunda, visar hur viktigt kontrakten med Ridderwall var!
Tänk om Frölunda valt att behålla Galbraith, och IKO inte värvat Ridderwall, då hade vi nu suttit med en skadad Linus, och en andramålvakt som inte riktigt var/är redo för allsvenskt spel.
Då hade IKO med största sannolikhet missat playoffserien!

Men till matchen... Blev ingen målrik historia, men när man har en målvakt som spikar igen, då räckerdet med att göra 1 mål...

Första perioden slutade mållös, och var lite avvaktande från båda lagen.
Men i andra perioden skruvades tempot upp, och innan 2 minuter var spelade kunde Backman peta in 1-0.
IK Oskarshamn hade många lägen att utöka, men saknade medstudsen idag. Öppna målchanser, men puckar som hoppade över bladen.

I sista perioden backade IKO hem, och kontrade. Örebro förde spelet, men skapade aldrig det där riktigt farliga trycket. 1-0 stod sig matchen ut.
Ett resultat som får ses som rättvist.

Almtuna vände också mot Malmö, och kunde segra med 4-2 - viktigt för IKO!

Nu med endast 12 poäng kvar att kriga om är det endast 4 poäng upp till Örebro, och 6:e platsen.
Avståndet ner till Mora är 6 poäng, och hela 9 till Malmö.