IKO föll med uddamålet mot DIF

7 perioder - i rad - skulle det ta innan IKO kunde spräcka Djurgårdens nolla.
IK Oskarshamn har i 2 raka matcher blivit nollade av DIF, men idag tog det endast 1 minut och 40 sekunder innan man hade gjort 1-0!
Starkov målskytt.

IK Oskarshamn gör en bra match, med 2 undantag, powerplay fungerar inte alls, och det blir lätt snurrigt, förvirrat och slarvigt i den egna zonen.
Detta skulle skulle tyvärr spegla kvällens resultat.

Djurgården har powerplay, och IKO glömmer flytta DIF-spelaren som står framför mål. Och inte nog med att man inte tar bort honom, man lämnar honom fri bakom egen rygg. Han får pucken, och elegant snurrar in den till 1-1.

Sedan skulle det ta fram till halva första perioden innan nästa mål kom.
Djurgården kan kontra med 3 spelare. Inte lätt för linjemännen att se, men saken är den att man åker offside, vilket samtliga domare missar. Istället gör DIF 1-2.

Men knappa 30 sekunder senare svarar IKO upp snabbt. Backman lägger ett läckert pass till Poulsen, som distinkt kan trycka in 2-2.

Men så skulle det bli kaos i Oskarshamns zon. Positioner lämnades, målvakt som sprattlade på isen och allmänt förvirrat. 2-3 var ett faktum.

Detta blev också periodens slutresultat.
Måste nämna Scandella, som första halvan av första perioden gör sina livs bästa minuter i Oskarshamn. Han är anledningen till att IKO kunde göra 1-0, och han åkte skridskor han jobbade. Men sedan... efter halva första perioden föll han in i skuggan igen.
Jag vill se mer av den Scandella som visade upp sig i början!

Andra perioden gav bara 1 mål, och det var till Djurgården...
2-4 kändes tungt att vända. Särskilt då domaren tappade kontrollen i andra perioden. Varför får Stockholmsdomare dömma DIF?!
DIF spelade aningen över gränsen till vad som är tillåtet, IKO gick i fällan och blev tjuriga.
Vi såg det mot Asplöven borta, 4-1 ledning, men fokus blev på annat än hockeyn.
Så blev det nästan idag igen. Det blev smågruffigt här och var, och man fokuserade på att hämnas eller på vad olika spelare hade gjort, istället för att spela hockey.
Sätt en tackling, men stå inte kvar efter tacklingen och tjafsa varje gång.

I sista perioden stängde DIF ytorna mycket effektivt. De backade inte helt hem i egen zon, utan stängde varje liten isyta på hela planen. De gjorde det mycket svårt för IKO.
Men det skulle bli dramatik. KaviarSam gör nämligen 3-4, med 4 minuter kvar av matchen. Men IKO kom aldrig närmre än så, och matchen slutade 3-4.

Resultatet var rättvist, Djurgården var aningen bättre. Men trots detta hade inte en Oskarshamnsseger heller varit orättvist, då man ikväll ger bort 3 mål. Det håller inte mot lag som Djurgården.
Sedan måste detta med powerplay förbättras. Katastrof idag. Man blir stillastående. Håller puck. Lägger en passning. Håller puck. lägger passning.
Lätt som försvarande lag att hinna med att ställa om då!
Passningarna måste gå snabbare - likaså avsluten! Förstår inte varför man väntar till försvarare kan täcka skott innan man skjuter.
Dessutom saknar jag ofta spelare framför mål i powerplay. IKO använder en central spelare, men med framför mål menar jag inte 2 meter från, utan intill målvakten. Stör och skym! Ta retur.

Men nya tag. IKO har en vecka å sig nu att finslipa detaljer, då det är landslagsuppehåll.