IK Oskarshamn behövde 3 poäng mot Asplöven, och till en början såg det ut att kunna få bli en kul fest.
I första perioden kunde Lidhammar göra 1-0.
IK Oskarshamn var laget som förde spelet, men resultatet stod sig perioden ut.

Men sedan skulle den komma. Kollapsen.
De senaste matcherna mot bottenlagen har IK Oskarshamn kollapsat i andra perioden.
Idag gjorde man inget undantag.
Efter 2 min och 30 sek kunde Asplöven kvittera, mot ett passivt IKO.
Men det som är värre. De senaste matcherna har IKO släppt in många snabba mål i andra perioden. Tyvärr är det de trenderna man spelade vidare på, då 15 sekunder senare, Asplöven kunde ta ledningen.

IK Oskarshamn fick inte tag i taktpinnen alls i andra perioden, utan Asplöven kunde styra, mot ett stillastående IKO.
Asplöven kunde även göra 1-3...

IK Oskarshamn fick dock in ett viktigt mål i slutet av perioden, då Granlund kunde skjuta in viktiga 2-3.

I tredje perioden var det IK Oskarshamn som förde spelet igen. Asplöven behövde 1 poäng för att säkra sitt hockeyallsvenska spel, och jobbade för att säkra resultatet.
IK Oskarshamn fick mycket istid i anfallszonen, och Enberg kunde få in kvitteringen.

IK Oskarshamn hade god press i sista perioden - förutom de sista 2-3 minuterna, då även IKO blev försiktiga, och var räddare att förlora 3 poäng än att vinna 3 poäng!

Matchen gick till förlängning, där IKO, trots powerplay, spelade försiktigt, och lät matchen gå till straffar.
Men IK Oskarshamn blev mållösa i straffavgörandet, och Asplöven kunde ta bonuspoängen...

Så tråkigt och onödigt. IK Oskarshamn har/hade hela playoffserien i egna händer, men har de sista 3 matcherna kollapsat, och inte tagit chansen. Och detta mot 3 olika bottenlag i serien!

Nästa match är mot ytterligare ett bottenlag, Tingsryd.
Malmö förlorade, och är borta från racet, men Mora är nu endast 1 poäng efter IK Oskarshamn nu.
Och Mora möter Almtuna.

Snacka om viktiga matcher, för samtliga 4 lag.
Som sagt, IK Oskarshamn endast 1 poäng före Mora, och med bättre målskillnad.
Tingsryd ligger precis under det negativa kvalstrecket, på 53 poäng. Almtuna ligger över det strecket, men på samma poäng!
Nu är det VI som avgör både vårt OCH Tingsryd/Almtunas öde.

Det bör vara 4 otroligt hungriga lag, i de här 2 matcherna.
Då hoppas jag vi slipper en kollaps i andra perioden för IK Oskarshamns del...
Jag vägrar vara beroende av att Mora tar 1 poäng eller färre. Nu SKA IK Oskarshamn avgöra säsongen på egen hand! Nu har vi bränt 3 raka chanser mot bottenlag, nu tar vi detta på fjärde försöket!

Sista matchen är avgörande. Hoppas på många som tar sig till Tingsryd, för att stötta fram vårat lag!

Juha Uotila fick innan dagens match priset som årets slitvarg av Blue Front Support. Värdig vinnare, och extra kul då han nyligen förlängt med IKO!