Att leka med pengar...

Kul att äntligen få skriva att IKO gått med positivt kapital.
Har varit några tunga år, men äntligen har man jobbat sig upp från det, och detta med att nå playoffserien.
 
OK, playoffserien har gett pengar till klubben, men man har ej spelat bort pengar...
Förra säsongen blev det liv i luckan då IKO ville skriva av hyreskostnaderna. Småpotatis i sammanhanget. Särksilt sett till Leksand...
Men detta ska inte handla om Leksand, utan övriga lag o HockeyAllsvenskan och ärkerivalen Mora...
 
För många klubbar har ekonomiska problem.
 
Asplöven: Ja, de har problem med ekonomin, men lär bli räddade av Fahlander.
 
Almtuna har också problem. De hävdade att de nådde licensen INNAN kvalserien. Sedan lyckades de undvika den negativa kvalserien mirakulöst - tack från Oskarshamn - och JAG tror ekonomin är mer ansträngd. Jag gissar att de räknade in pengarna från en negativ kvalserie... Detta kommer snart synas...
 
Malmö. Ja, de lär klara licensen, och bli "räddade" av förbundet. Ingen fara nu, men att missa kvalserien 2 år, det lär få dem att satsa... Frågan är, klarar de av att satsa efter budget?
 
Mora: Här är den mest tragiska historien som fick mig skriva detta inlägget. NHL-spelarna förra säsongen. Gratis sa man då, men försäkringarna kostade.
Och som vi alla vet, externa sponsorintäkter betyder sponsorintäkter i förskott! Nu var man nära konkurs, men kommunen räddade dem.
OK så kan jag tycka. Men det pinsamma kommer nu, nu ber man om MER pengar i spelarbudget!!! Läs mer om det HÄR.
Detta är bara pinsamt. Först nära konkurs, sedan be om MER pengar till spelarbudget - och då ska ni veta att lag som IK Oskarshamn, som kom FÖRE Mora har lägre spelarbudget...
Idiotin vet tydligen inga gränser i dalarna..
Förstår inte hur man kan värva NHL-spelare med sponsorintäkter i förskott, vara nära konkurs, och sedan kräva högre spelarbudget?!
 
Troja Ljungby. Svårt med licensen förra säsongen. Men måste berömma de som arbetar hårt i den föreningen. Publiken sviker och man har ansträngd ekonomi.
Hur löser de detta bekymmer? De satsar ungt och talangfullt. De slåss inte i toppen, men de klamrar sig kvar. Tingsryds raka motsägelse..
TAIF värvar spelare för dyra pengar, satsar hårt för att hålla sig kvar - och misslyckas.
Troja värvar för mindre pengar, hittar hungriga spelare och satsar på de unga. De vinner inget, är ej i toppen och slåss, men de RISKERAR inget! De satsar efter sina egna förutsättningar - respekt!
Raka motsatsen till Leksand, som lyckades och gick upp, men förlorade hela hockeysveriges respekt.
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Rusk

Bra Reakan. Håller med men du borde nämt KHK som bytte ut nästan hela laget känns det som och klarade sig kvar på det berömda håret. En skitklubb som bara öser in pengar till knappt nån nytta.

2013-04-21 @ 01:08:13
Postat av: gh

Käre Räkan ta reda på fakta innan du skriver. NHL spelarna i mora betalades helt av sponsorer inklusive försäkringspengarna. Och det där om att de kräver mer budget har Mora dementerat, Läs mer om det här:
http://moraik.se/artikel/förtydligande-av-dagens-artikel-i-tidningen .
Varför Mora riskerade konkurs var att deras fastighetsbolag inte hade pengar att renovera arenan som måste renoveras p ga av b la mögel, fuktskador, ventilation mm.
Så här säger klubbdirektören om det hela:
– Vi köpte en ishall, ett äggskal, 2004. Vi bildade ett bolag för att kringgå en kommunal upphandling för att hinna bygga om hallen innan elitserien startade. Nu köper kommunen en arena. Det är inte samma ishall som kommunen sålde för en krona som de nu köper för tolv miljoner. Vi har pumpat in pengar, sådär 50 miljoner på nio år i arenan. Han påpekar också att föreningen inte har en enda förfallen leverantörsfaktura. Här är en intervju om det hela:
http://www.moraik.se/artikel/webb-tv-peter-hermodsson-och-patrik-andersson-i-radiointervju . Med fakta kommer man längre...

2013-04-21 @ 04:20:03
Postat av: Räkan

Kära gh: Skrev jag någonstans att konkurshotet var pga NHL-spelare? Nej. Jag skrev om dyra affärer och konkurshot. Var vänlig och läs innan du gnäller på texten.
Och angående "externa finansiärer" så är det klart att Mora hävdar pengarna kom från annat håll. Sponsorer som sköt till extra pengar. Men trots det, om en sponsor gör det vill de betala mindre ett annat år
= pengarna i förskott.annat är naivt att påstå. För att en klubbledning säger en sak behöver det ej vara så. De vill rädda sitt skinn. Och vissa löper tydligen allt de säger...

2013-04-21 @ 05:25:19
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se
Postat av: BovernA

Att folk är så förbannat naiva och tror att Nhl spelarna spelade gratis, är dumhet in absurdum, dom skulle ha en säck med svarta,bil,mat, husrum,mm så är det bara!!!!!

2013-04-21 @ 05:45:09
Postat av: theduude

Almtuna räknade med att det skulle bli mindre vinst vid ett negativt kval då löner för spelare samt mindre publik skulle skapa ekonomiska problem.
Som det är nu tror de att vinsten blir ca en halvmiljon.

2013-04-22 @ 08:48:04
Postat av: Leksing

Hej!
Lägg ner att Leksand har tappat hela hockeysveriges respekt? Vet du hur mycket supportrar Leksand har eller? ni har knappt några, Leksand har ofantligt många. så snälla tyst om respekten.

Det är vi som är Lif!!!!!!!!!!!!!

2013-04-22 @ 20:34:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: