Tung förlust mot Leksand...

IK Oskarshamn tog emot Leksands IF, och efter 3 raka segrar kom nu förlusten, som slutade 4-6 (sista målet i tom bur).
 
Kvällen som skulle bli en härlig fest, blev mest frustration. Och den här frustrationen var EJ riktad mot IK Oskarshamn. IK oskarshamn gjorde en bra insats. man skapade verkligen mycket ikväll, men Leksand var effektivare.
Nä, frustrationen skulle riktas mot mannen i randigt.
 
Det sägs att Ulf Rådbjer är en elitseriedommare, men kan detta verkligen stämma? Efter dagens match skulle jag vilja kasta ner han några divisioner....
Många minst sagt tveksamma beslut. IK Oskarshamn fick utvisning med förmånga spelare på isen, men så var verkligen inte fallet. IK Oskarshamn bytte i tid, men dommarnas ögon var riktade mot något helt annat.
 
Sedan har vi Uotilas klockrena tackling. Domaren låter spelet gå, efter den regelrätta tacklingen. Men Leksandsspelarna börjar gråta och åka efter domaren, som plötsligt skickar ut Uotila på matchstraff (20+5).
 
Och det är just det agarendet som retar mig mest, vid varje minsta lilla tveksamma situation åker Leksandsspelare fram och snackar med dommaren, och sedan blir det IKO-utvisning. hade Oskarshamnsspelarna åkt fram så, då hade det garanterat blivit miscounduct!
 
IK Oskarshamn förlorar matchen, pga att man helt enkelt är en man mindre på isen, nästan halva matchen.
Många av de utvisningarna var galet dömda utvisningar, men IK Oskarshamn faller på eget grepp. Domaren slaktar IKO så gott han kan, men IKO hade chanser att avgöra matchen på egen hand...
 
var länge sedan jag såg IKO vinna så många forcheckingsdueller, som gav rena frilägen. vet inte hur många frilägen vi kom upp i totalt, men det blev några stycken... hade hälften av de chanserna suttit, då hade IKO vunnit stort.
 
Sedan får vi ej heller glömma en annan sak. Leksand spelade smart och bra idag. De jagade puck, och sökte hela tiden ytorna mitt på isen. I powerplay rör sig pucken hela tiden, och man hugger på alla chanser.
 
Men måste också passa på att hylla vår McGrath! 3 mål!
McGrath visade vägen, och bjöd hemmapubliken på ett hattrick!
 
Måste också nämna Löfstedt. Killen fortsätter växa och ta för sig. Han sliter i varje byte, och jagar konstant puck, eller tacklingsoffer. Kul att han också får utdelning för sitt slit, då han satt Oskarshamns 3:e mål!
 
Och avslutningsvis.
Leksandsklacken... Såg många Oskarshamnare där idag. Oskarshamnare som annars övriga matcher bär IKO-halsduk... Det är en mentalitet jag aldrig kan komma att begripa. Hur kan man hålla på 2(!) lag - i samma serie dessutom?!
Och det tragiska är, av alla de på bortastå, då tror jag nog f*n att jag varit i Leksands ishall fler gånger än alla de tillsammans!
Och då har jag inte åkt dit för att se Leksand, utan för att se det enda laget jag hejar på, IK Oskarshamn...
Men, alla har rätt att hålla på vilket lag de vill - men välj ETT lag tack. Och stå sedan för valet!
 
Nä, detta har varit en lång dag, jobba, sedan köra från Växjö till Oskarshamn. Se en underhållande hockeymatch, med fel utgång. Köpa mat. Äta mat. Åka tillbaks från oskarshamn till Växjö. Sätt mig och blogga. Nu är jag trött och vill sova, så det får bli detta jag skriver om dagens match.
Finns så mycket mer att ta upp, men den hyggliga publiksiffran visar på att de flesta av er som läser här var på matchen själva ;)
 
Oavsett vad, är jag STOLT över att nu efter segersviten, då första förlusten kom, att den inte kommer i en plattmatch, utan IKO faller med fanan i topp.
Nu siktar vi på att plocka hem poäng mot Örebro, sedan reser vi till Karlskrona - för ni har anmält er till resan nu va?!
Sista anmälningsdagen är på fredag... Så vänta inte...
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Anonym

Uotilas tackling var klockren. Skillnad mot alen bibic förra året mot gibbs å poulsen de va tacklingar som vsr äckliga men straff? Näää. De ska gullas me leksand jämt... Stort hat.

2012-10-04 @ 06:09:07
Postat av: Steffe

Kul match med många roliga sekvenser. enl min analys faller IKO på att de inte tacklade puckbärare samt att man måste "grisa" mer mot såna som Forsberg som var otroligt bra. Nä , nästa match måste IKO proppa i mittzon .

2012-10-04 @ 06:22:17
Postat av: Tompa

Vad det gäller straffet med för många på isen ,våra fem nya var redan på isen när fel kille tar pucken på väg till båset, sånt händer i stridens hetta. Vad gäller Outilas tackling var den klockren, hur skall lilla Outila kunna tackla en klart mycket längre leksing i huvudet, lite filmning kunde man ana .

2012-10-04 @ 12:19:02
Postat av: Anonym

Känns som mcgrath trivs som fan:-) han är mkt rejälare iår tacklas mer. Och står upp i alla lägen. Grymt bra

2012-10-04 @ 15:53:07
Postat av: floppen

Tandtrollet nätade två gånger för gulligull
såg ut som en hungrig fågelunge

2012-10-04 @ 15:53:10
Postat av: kalle

Ja det är pinsamt med de som går och håller på ett lag i ett tillfälle och i det andra tillfället står och skriker på bortastå för ett annat lag.

Kommer tyvärr vara lika dant när Djurgården kommer hit.

2012-10-04 @ 17:12:04
Postat av: iko70

Ja tyvärr är de så Kalle!..

2012-10-04 @ 17:51:15
Postat av: Ruskprick

Angående plastsupportrar

I mitten på nittiotalet började kvällspressen av en grumlig anledning att gulla och kultförklara Leksands IF. LIF är inte det enda kultlag i Sverige och inte heller det mest kultiga. Det finns andra lag som DIF, SSK och Brynäs för att nämna några. Men nu bestämdes det att just Leksand från den lilla orten skulle finbehandlas. På den vägen är det. Nu finns det supportrar till detta härliga, häftiga och folkliga lag i varenda håla där dessa ser sig tillhöra något väldigt speciellt som är lite bättre än vi andra. Dessa härliga dalmasar med sin särklassiga gemenskap och massiva uppslutning vart än de än spelar.

Ingenting kunde vara mer fel. De är varken Dalmasar (riktiga dalmasar undantagna) eller delar någon unik, folklig gemenskap. Tvärt om, det såg/hörde vi igår på borta stå. Låt mig ta ett exempel; En kompis till mig som är Oskarshamnare i hjärtat och stolt IK-supporter hade pratat med en ”dalmas” från Karlskronaområdet. Svaret på varför han inte höll på KHK blev att de är för dåliga. Säkert också töntigt att hålla på också. Men tänk då så här. Om han hade hållt fast vid sina rötter, sin stad och sina kompisar i Karlskrona. Då hade han varit med på hela sagan/resan. Bortamatcher mot Osby i div 2. Heta derbyn mot Olofström. Bussresor var och varannan vecka med sina KHK-bröder. Hemmapuben, kamratskap på läktaren, snacket på jobbet och på stan inför möten mot DIF, Leksand och IK Oskarshamn. Allt detta som föder kamratskap, kärlek, passion, lidelse samt stolthet för sitt lag, sin hemstad och sina bröder (och systrar). Det är vi som är KHK. Allt detta väljer han bort för att sitta en hel säsong och följa sitt kära Leksand på distans och drömma. En stad han kanske aldrig ens besökt. Han sitter där framför datorn och diskuterar med folk han inte känner i Leksands gästbok eller läser kvällspressen.

Han tar bilen när LIF gästar något lag på behörigt avstånd en eller två gånger per säsong och ställer sig i en blåvit klack där han förmodligen inte känner någon. Resultatet såg vi som sagt igår. En knäpptyst massa utan kamratskap eller passion och lidelse. Efter matchen tar han och kanske hans kompis (från Karlskrona som också läser sportbladet varje kväll) bilen hem igen och ser fram mot nästa match om två månader då han åter får ta på sig sin blåvita tröja och leka dalmas än en gång. Media har ju skrivit att de är så speciella och folkliga.

PS denna text råkade handla om Karlskrona väldigt mycket men kunde lika gärna handlat om Kallinge, O-Hamn eller Nittorp. Jag delar inga sympatier för KHK tvärt om men jag respekterar äkta supporterskap och stolthet för sin ort och sina rötter.

2012-10-04 @ 18:25:21
Postat av: Sittplats

Ja, helt otroligt konstigt beteende är det tycker jag. Tyder nästan på dåligt självförtroende att man måste hålla på "större" lag och inte vågar stå för IKO fullt ut.

Släppte själv sympatierna för alla andra lag redan när IKO gick upp i näst högsta serien. Då såg jag de andra lagen (även i ES) som konkurrenter. Trots att det var lag som jag hållit på sen jag var liten, då jag är uppväxt i en annan stad.

Finns bara plats för IKO bland mina sympatier! Världens självklaraste grej!

KÄMPA IKO! Jäkligt svår match borta mot Örebro imorgon.

2012-10-04 @ 18:43:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: