Äntligen, IKO slog Malmö på hemmais!

Äntligen har IK Oskarshamn slagit Malmö på hemmaplan!
Och som man gör det! I de 2 första perioderna är Malmö nästintill helt utspelade!

Men absurt nog är det Malmö som i första perioden kan rycka till 0-2.
Det var ungefär de skotten som Malmö fick iväg, och de hade flytet att få in dem...
Ingen lätt match för Fernström i målet, som får stå kall långa stunder, och plötsligt gör malmö 1 anfall, och får in 0-1. Sedan får Malmö powerplay, och får in 0-2 bakom en skymd fernström. Pucken styrs dessutom på Alvarez byxor, och ingen lätt puck för Fernström att ta.

IK oskarshamn hade annars konstant press, och med endast 29 sekunder kvar av perioden gör McGrath det mycket viktiga 1-2.

Andra perioden hade likvärdig matchbild. IK Oskarshamn förde och styrde spelet, men hade inte den där medstudsen. 3 raka ramträffar - och på INSIDAN av stolparna dessutom.
Men så kunde tillslut Victor Svensson ta en retur, och slå in 2-2!

IKO fortsätter sin press, och Sam Lofquist gör 3-2, men efter att domaren ringt döms det bort.
Och jag får säga, det var en IKO-spelare som tacklas in i buren, och flyttar målet innan Sam slår in pucken.

Men rättvisa skulle skipas! Scandella står rättplacerad och trycker strax senare in 3-2.
Och detta var verkligen siffror i underkant! IK Oskarshamn borde haft fler mål, men pucken ville inte in.

Sista perioden blev nervös. För oj vad IK Oskarshamn backade hem, och spelade försiktigt. Man slog bara från sig, och lät Malmö parkera i oskarshamnszonen långa stunder.
Plötsligt hängde en kvittering i luften.

Men så är McGrath framme igen, och stötstyr likt en biljardkö in pucken i mål, och vi har 4-2 på tavlan!
Efter målet blev inte spelet lika försiktigt, man vågade spela hockey utanför sin zon igen, och dave Lindarv kunde panga in 5-2, rakt upp i krysset!

IK Oskarshamn slappnar av, och malmö petar in 5-3, men Valdix kan sätta 6-3 i tom bur!

Sett till hela matchen är detta nästan siffror i underkant. IK Oskarshamn gör nog säsongens i alla fall 2 bästa perioder idag.
Och att flytta upp Scandella tillsammans med McGrath och Vigilante igen, det var ett lyckodrag! som de hittar varandra och har lekstuga stundtals i matchen!
Och särskilt McGrath och Scandella fick poängutdelning!

Bäst i IK Oskarshamn var förstakedjan och fjärdekedjan! Ja, för fjärdekedjan får vi inte glömma. Dessa grovjobbare, som idag rev och slet, men också finlirade med härlig finess!