Inför: IK Oskarshamn vs BIK Karlskoga

Äntligen är uppehållet över, och HockeyAllsvenskan kan dra igång igen.
BIK Karlskona gästar Arena Oskarshamn. Matchen startar 19:00, och spelas på måndag.
 
2010-05-25 är datumet som Bofors/Karlskoga senast vann i Oskarshamn. Då blev det 0-3...
 
Men BIK Karlskoga har öppnat den här säsongen otroligt starkt. De ligger på en imponerande 2:a plats, och kommer senast från en hemmaseger mot Mora...
 
IK Oskarshamn kommer från 2 raka förluster (DIF och VIK)...
 
Vad krävs för seger mot formstarka Bofors då?
Skulle säga spelet med 1 man mer/färre på isen...
IK Oskarshamn är sämst i hela HockeyAllsvenskan i powerplay. Man har endast 13,56% i den spelformen.
Och i boxplayspelet ligger man på en 11:e plats i HockeyAllsvenskan...
 
Det gäller att hålla sig från båset, för i 5 mot 5 har spelet fungerat betydligt bättre. Att ha HockeyAllsvenskans sämsta powerplay, men sammtidigt vara ett av HockeyAllsvenskans måleffektivaste lag säger inte lite...
 
Nu gäller det att efter uppehållet hitta tillbaks till det spelet man visat att man kan spela. Nu gäller det att ge 100% i varje byte, så vi kan behålla vår position över kvalstrecket!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Ståplats

Funderingar i NHL-frågan:

Förhandlingarna har strandat igen (se länk). NHL är långt ifrån att starta. I skrivande stund värvar DIF Hörnqvist. Hur ska egentligen IKO göra?

Finnes: Spelare i absolut världsklass, så desperata att spela matcher att de spelar för enbart försäkringspengar. Elitserien har av någon obskyr anledning tackat nej, som enda liga i världen.

Faktum är att det är guldläge för allsvenska lag. Ser man inte skogen för alla träden? Tycker det börjar bli dags att bestämma sig för IKO.

Jag förstår om IKO inte har råd. Men det är också det enda argumentet jag accepterar och har förståelse för. Dock verkar IKO inte ha avvisat tanken helt. Det tyder på att det kanske skulle gå att finna sponsorer som är beredda att gå in?

Korttidskontrakt? Ja, vad är egentligen problemet? Risken att "lagharmonin rubbas" måste vara ett mycket litet problem i sammanhanget.

IKO hade t ex Martin Thörnberg på lån i endast 12 matcher, Mattias Tedenby något liknande och Niklas Hjalmarsson 8 matcher. Ingen kan säga att det inte var värdefulla förstärkningar.

Om de försvinner abrupt? Ja, än sen då? Då har de åtminstone förstärkt laget under en period, vilket givit extra poäng, och IKO är inte sämre än innan de kom hit. Totalt sett går vi plus.

Tar vi t ex in en målvakt, så kan kontrakten vara hur korta som helst. Vad skulle det "skada" om t ex Henke Lundqvist stod två matcher? :) Det skulle vara guld. Det skulle dessutom ge en marknadsföringsboost till hela klubben. (Inte realistiskt, bara ett exempel).

Summa summarum: Korttidskontrakt, inga problem.

Ser gärna NHL-spelare i IKO inom en snar framtid!

2012-11-12 @ 11:35:38
Postat av: LOLA

Ja tror faktiskt vi får se ett par NHL spelare här inom en snar framtid!

2012-11-12 @ 11:53:16
Postat av: Ståplats

Tillägg angående tidsaspekten:

IKO vill vänta på besked från NHL. Problemet är att vi kommer sannolikt inte att få särskilt tydliga besked därifrån. Så "snälla" är de inte. Sannolikt kommer vi få reda på om hela NHL säsongen ställs in först i februari-mars eller nåt. Då är det försent. Under tiden värvas NHL-spelarna till andra lag. Alternativt är spelarna så dåligt tränade att de knappt tillför något i den högkvalitativa allsvenskan.

En annan sak, som kan låta "kaxig", men viktig:

Tror faktiskt att det måste röra sig om de allra största namnen i NHL om de omgående och garanterat ska tillföra något i den bra liga som HA faktiskt är. Spelarna är duktigt matchotränade och allsvenskan är verkligen ingen dålig serie, särskilt inte i år. En medelmåttig NHL-spelare är nog att kasta pengarna i sjön. Särskilt om det handlar om korttidskontrakt.

http://www.corren.se/sport/inget-narmande-i-nhl-forhandlingarna-6219197-artikel.aspx

2012-11-12 @ 11:58:06
Postat av: Anonym

faan missar matchen ikv.... var sjuk förra året dom mötte "bofors", jävla lag! hah

2012-11-12 @ 17:10:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: