Grus i maskineriet, förlust mot AIS...

Nä, det stämmer inte för IK Oskarshamn... bedrövlig start idag, som föranledde till en tung bortaförlust...
Almtuna kunde vinna med 4-1, trots att IKO vann skotten med 19-35...
 
Något stämmer inte... IKO var seriens effektivaste lag för några veckor sedan, nu sitter inget - man vågar inte ens ta avslut...
 
IKO fick en sanslöst tung start idag, Almtuna sköt endast 5 skott i första perioden, men kunde ta ledningen med 3-0. IKO sköt 14...
Men enligt rapporterna, var detta, trots skottstatistiken Almunas period.
 
I andra perioden kunde Kaviar-Sam dundra in 3-1, men IKO kom inte närmre än så...
 
Sista perioden försvarade sig Almtuna, och kunde i slutminuten göra 4-1 i tom bur.
 
Vet inte vad som hänt med mitt IKO, men några saker jag sett (såg inte dagens match, men fått olika telefonrapporter mm, detta handlar om ren allmänhet) är:
1. Scandella och Vigilante vill inte ta stryk längre. De finns där framme, man "duckar" från försvarande lag.
2. McGrath är en av dem som visar klass, men har tappat i tempo, och låter inte puck röra sig lika mycket längre.
3. Kaviar-Sam sa förra säsongen; "Sam spelar inte back, Sam spelar forward OCH back". Den här säsongen spelar han bara back, han tar ej med sig laget upp längre. Han skjuter även hårt, men tar för god tid på sig. Skönt att han gjorde mål idag, nu kanske fler puckar träffar inom ramen igen, och han drar upp laget på offensiva raider igen...
Sam är som bäst i en offensiv roll, nu är han hållen hårt bakåt.
4. Målvaktsfrågan. Linus har gjort det bra, men ej fått någon utmaning. Det visar sig nu. Galbraith gjorde, trots skotten inte bort sig, men 2 av skotten an var inne på kunde han tagit... Saknar målvaktskampen och en matchvinnare där bak.
5. Farten. Vad hände med den? Nu ställer man upp, och passar runt... det har powerplayspelet bevisat inte fungerar... Raka "flygande" anfall som var så effektiva i början av säsongen ser man ej längre.
6. Självförtroendet. Man vågar inte ta avslut längre. När man gör det siktar man länge, och gör det lätt för motståndarmålvakten. I början av säsongen tog man skitavslut, men de var snabba och gick in.
 
Jag är en obotlig IKO-optimist, men nu börjar jag bli orolig. Jag lider. Både mitt IKO-hjärta lider, men även för och med spelarna i laget. Jag VET att man kan bättre än så här....
Gäller att få spelarna förstå det också!
 
Men, tung period just nu, men för det är det inte kört. många poäng att slåss om fortfarande! Kunde vi tappa 15 poäng och 7 placeringar på 5 omgångar, då kan man även göra det omvända!
Många poäng kvar att slåss om, och Almtuna har av någon anledning alltid varit ett spöke för IKO.
Nästa match är hemma mot Asplöven på Onsdag. Ny bekantskap i Arena Oskarshamn.
DÅ startar segertåget!!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Kamelrytteriet

Man sitter ju bara som ett ? Och undrar vad det är som händer.

2012-11-23 @ 21:34:34
Postat av: Hauge

Börja tackla och vara lite elaka på isen förhelvete.

2012-11-23 @ 21:40:22
Postat av: Bego

Kör på mer på tre femmor och få ett effektivare lag. Nu sitter alla för länge och väntar på byte, speciellt som vissa har sååååå låååååånga byten. För lite speltid på ledande spelare, för mycket på de som kämpar men inte vinner matcher. känns i bland som söder vill straffa ledande spelare genom att låta ex fjärde spela fööör mycket. Söderström bör nog bli mer taktisk, har stor del i förlusterna.

2012-11-23 @ 21:47:11
Postat av: jörgen

Smekmånad är över dags att bekänna färg, visa att förra året inte var en överberdrift. Dags att kämpa för laget även söderström.

2012-11-23 @ 23:14:38
Postat av: Anonym

Generellt för långa byten rakt av. Max 45 sek. Som det nu är blir det någon form av 80 procentig fart rakt av. Ingen speed och kraft över för flygande omställningar. Närkampsspelet blir också lidande när byten efter byten blir alldeles för långa. När dessutom bärande spelare har box och powerplayspel på sitt ansvar så håller inte heller deras mastodontbyten. Farten och kraften räcker då inte till i kombination med ett tufft spelschema. När man dessutom kan sätta frågetecken för vissa bärande spelares inställning så blir det inte bättre. Kontraktsförlängningar lär inte vara aktuella och flygbiljetterna redan bokade.

2012-11-24 @ 09:31:15
Postat av: IKO-supporter

Läste på J-tränarens twitter att J20 kör skridskoträning i form av "idioten". Detta görs med ett leende på läpparna.

Helt rätt! Lägg in lite extra träningspass för a-laget. De är ju heltidsproffs, då kan man väl kräva extra träning då och då, för att försöka få igång en vinnartrend?

Träna extra på allt. Har vi inte resurserna att värva NHL-spelare, så får vi väl kompensera det på det gamla hederliga sättet: Stenhård träning: skridskoåkning, passningar, skott... Avsluten ska inte vara loja, de ska sitta! Träna mer än vad andra lag gör i serien. Bli bättre!

http://twitter.com/JohanHellstrm1

2012-11-24 @ 11:02:35
Postat av: Åke

Ja det är trist att se laget hänga läpp, det finns helt enkelt inte någon geist i laget. Våra s.k. stjärnspelare underpresterar, och borde kanske skickas hem och ge andra hungriga spelare chansen.
Coachen är med all rätt bekymrad och måste göra något radikalt för att bryta trenden.

2012-11-24 @ 12:50:37
Postat av: Anonym

Men snälla Bego. Ta fram klockan. Dom ledande femmorna orkar ju inte hålla farten nu. Hur skulle det se ut om inte fjärde avlastade? Fjärde tar ju långt ifrån de längsta bytena. Fram med klockan så får du svart på vitt.

2012-11-24 @ 18:35:38
Postat av: greger

IKOs bensin har tagit slut även troja som var uppe i ledning i början av serien.Men som så många gånger förr IKO ÄR INTE NÅGOT TOPPLAG Dom spratlar till några gånger och vinner mot bättre lag men i det stora hela kan dom inte vinna matcherna med det där lilla extra.Alldeles för mycket missade öppna målchanser

2012-11-24 @ 22:27:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: