Seger mot SSK, efter straffar. Pappa Jadeland matchvinnare!

IK Oskarshamn gick segrande ur den otroligt viktiga matchen. IK Oskarshamn vann med 4-3, efter straffar.
Pappa Jadeland blev matchvinnare, med sitt 3-3 mål, och den enda spelaren som satte en straff i straffavgörandet!

Södertälje spelade första perioden ofokuserat och utspritt över isen. Detta öppnade för spelytor för IK Oskarshamn. Och innan första minuten var spelad hade Matt Ryan gjort 1-0!
IK Oskarshamn fortsatte trycka på, och SSK såg mest förvirrat ut. Men stolparna räddade Södertäljemålisen perioden ut....

I andra perioden blev IK Oskarshamn bekvämare, och SSK spelade betydligt mer fokuserat.
SSK kunde göra 1-1. Men 4 minuter senare kunde Sam dunka in 2-1.
Men här efter visar sig domaren... SSK håller fast Oskarshamnsklubbor, och Oskarshamn får utvisningar för fasthållning.
SSK spelar vid fler tillfällen med 6 man på isen, men detta ignoreras också. Sabolic pucklar på Sam när han skall byta. Sam delar inte ut ett slag, men båda får utvisning... Domarnivån sjönk markant.
I detta läge, när Oskarshamn skulle haft PP, kunde SSK istället kvittera.
Och bara minuterna senare kunde SSK göra 2-3...

Men i sista perioden kom kvitteringen. Jadeland kan göra 3-3.
Och bara några sekunder senare gör IK Oskarshamn 4-3 - men domaren visar sig här igen. Linjemännen dömer mål, och huvuddomaren stod och SMS:ade eller något i den andra zonen... han ringer. Målet döms bort.
Enligt min vinkel var pucken inne. varför målet döms bort vet ingen. Det var ingen spark eller liknande. Antar att det dömdes bort då målvakten låg på pucken i målet, och inte syntes i målkameran i taket...
Men inför säsongen kom reglerna om att man skall få se målkamerabilderna. Hittills har INGA sådana bilder visats offentligt, jag hoppas dessa bilder kommer visas och motbevisa mig om att pucken var inne!

Matchen gick till straffar, där Jadeland kunde avgöra med en grymt snygg straff.
Jag fick det på film:

En annan matchvinnare blev Fernström, som tog samtliga SSK-straffar. Efter matchen skulle han dansa.
Fernström kom ut och "dansade" eller snarare gjorde raketen:

(filmerna har jag tagit med min iPhone)
Härligt med 2 poäng, då vi kunde utöka avståndet lite till!

Edit: Jag må låta bitter på domaren, vilket jag också är. men skyller inte poängen vi tappade på honom... även om han bidrog vid vissa sekvenser... Segern är Oskarshamns egna ansvar att ta!