Viktig seger för IKO - båda lagen firade!

IK Oskarshamn tog idag en otroligt viktig seger mot BIK Karlskoga!

Matchen startade, men häftig inramning, med trippla tifon samtidigt. Stor fin Röd, vit och blå flagga längst med hela kortsidan. Vid sidorna om den småflaggor, och över detta konfettikaos. Läckert.

Första perioden var svängig, och chanser radades upp, men perioden förblev mållös.
Snackisen blev det som hände med knappa halvminuten kvar av perioden, då Karlskogas Wessner blev liggande på isen. Perioden avbröts, och efter ganska lång tid fick Wessner lyftas in i ambulans, med stödkrage...
Kan dock meddela att Wessners skada inte var så allvarlig som befarat, och skrevs ut under kvällen, och fick åka med spelarbussen hem.
Föranledningen till olyckan var en ren olyckshändelse.

Andra perioden föll IK Oskarshamn tillbaks lite, och efter tveksamt domaringripande, eller rättare sagt, inget ingripande alls efter en bentackling, fipplade Uotila och Fernström med pucken. Uotila ville nog ha till en blockering, och ser inte karlskogaspelaren som tar pucken, och kan peta den i mål.
Fernström som annars gjorde en mycket bra match - igen. Snacka om att ha vuxit de senaste omgångarna!

Men matchen skulle vända. Jadeland gör 1-1 i boxplay! Senare gör McGrath 2-1, och hela hallen kokade.
Till och med karlskogaspelarna började jubla(!). Såg lite märkligt ut, men de fick då beskedet om att Västerås förlorat, och blev klara för kvalserien, trots egen förlust.
Första gången jag kan minnas jag sett ALLA i arenan jubla för ett mål, inklusive bortalaget!

Och i ren eufori kunde Rodman göra 3-1, bara 15 sekunder efter föregående mål.
Där lyfte taket. Det blev kaos, ett bra, härligt och kul kaos på läktaren!

Rögle säkrade sin 5:e plats.
IK Oskarshamn är 6:a med 80p.
Malmö är 7:a med 78p.
Mora är 8:a med 77p.

Detta innebär att 1 poäng borta mot Rögle räcker.