Inför: DIF vs IK Oskarshamn

IK Oskarshamn ska möta Djurgården för andra gången på hovet. Senast lagen möttes där, var det IKO som, enligt media, skrällvann mot mästa mästarna!
Då vann IK Oskarshamn med uddamålet, 2-3.
 
I Arena Oskarshamn räckte det med 1 mål fr att vinna, då DIF besegrade IKO med 0-1.
 
Lagen mellan har varit mycket tighta, så allt kan hända...
Men en sak är säker, det blir ingen lätt match. Man åker inte bara till hovet och hämtar hem 3 poäng.
Djurgården var mycket besvikna över sin hemmaförlust senast mot IKO, och lovade sin publik revanch inför nästa möte på Hovet.
Man gick tom ut på sin webbplats och sa att vissa biljetter skulle publiken själva få sätta prislapp på, som kompensation efter att ha förlorat mot bönderna...
 
Nu tror jag den känslan lagt sig lite i Djurgårdslägret, då detta var tidigt på säsongen, och de satt högt upp på sina hästar, och trodde de skulle springa genom HockeyAllsvenskan obesegrade. Nu har verkligheten hälsat på, och fler "bonnlag" har slagit DIF...
 
Men faktum kvarstår, 2 täta matcher har visat DIF att man inte ska och kommer underskatta IKO...
 
Djurgården kommer från 2 raka segrar, där man bland annat senast imponerande vände 3-1 till 3-4 borta mot Mora.
 
Och behöver jag skriva 6-poängsmatch?!
IK Oskarshamn är 8:a på 48p, DIF är 7:a på 49p...
Snacka om viktiga poäng i kampen om kvalplatserna!
 
2 minibussar rullar till Stockholm för att stötta våra hjältar. Sedan har jag hört att någon bil också kommer rulla. På det finns det några utflyttade Oskarshamnare i Stockholm, som förhoppningsvis ansluter på bortastå.
Vi blir inte tokmånga, men kul med folk som engagerar sig och ordnar minibussar mm, då det inte annordnades någon stor buss.
 
För er som är anmälda till minibussarna, avresa sker kl 12:00 från IK70-grillen.
Resan kommer kosta 250kr, plus 100kr i inträde - ta med jämna kontanter!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Sittplats

Har sett många matcher nu med DIF på Viasat. Vad som slår mig: De spelar ett orent spel med småhakningar/fasthållningar, hugg och slag.

I början av serien åkte de också ut för det. Tyvärr verkar domarna ha drabbats av dåligt självförtroende och tillåter detta mer och mer, eftersom det står Dif på tröjan.

Tråkigt om vi får en sådan utveckling i HA. Den strikta regelbedömning som infördes för ca 10 år sedan måste fortsätta. Döm efter regelboken, som i NHL. En hakning är en hakning. Det enda tillåtna sättet att stoppa en motståndare är genom tacklingar. Vet att det tacklas pinsamt lite i ES. Det "fysiska" spelet består mest av bök och stök, hakningar/fasthållningar. Det spelet har Dif fört med sig ned. Men ett sådant spel vill vi inte ha i allsvenskan.

Hur som helst. IKO får räkna med att möta ett orent spel och att motståndaren inte åker ut för det. Om IKO "står ut" med detta så kan de vinna ändå!!

KÄMPA IK!

2012-12-20 @ 11:15:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: