Förlust borta mot Malmö...

IK Oskarshamn åkte på en ny förlust i Malmö arena...
Och som vanligt skulle domaren hamna i fokus... Bedrövlig insats - idag igen.
Kommer komma till en miss i andra perioden som avgör matchen...
 
Matchen i sig bjöd på underhållande hockey, med gott om lägen.
Malmö var det spelförande laget, men IK Oskarsamn kontrade giftigt, och skapade farligast lägen...
 
Men Malmö skulle få ledningen i första perioden. Ett läge där försvaret irrat bort sig lite i onödan...
Sedan kommer dessutom 2-0, och då kändes det tungt. IKO hade precis innan skapat farliga lägen, men pucken ville inte studsa Oskarshamns väg. Så kom det där målet, som inte såg helt otagbart ut för Fernström...
 
Men det skulle ljusna, innan första perioden var över kunde McGrath hänga upp 2-1 i krysset, och detta bara millimetrar från målvakten. Förstår inte hur han hittar de luckorna, och får pucken dit!
 
I andra perioden avgör ett domarmisstag matchen. Malmö får 3-1, detta genom att slå pucken ur Fernströms plock!
Regelvidrigt mål som döms till Malmö.
 
Men när det såg som mörkast ut, då kliver Lindarv fram och sätter 3-2.
 
Men i tredje perioden skulle Malmö få ett nytt 2-målsförsprång, då de kan göra 4-2.
Men i boxplay kliver McGarth fram i en kontring och ger liv i matchen igen, då han gör 4-3.
 
Tyvärr skulle matchen dö 2 minuter senare, då Fernström gör dundertabbe. Bakom mål, ska han slå upp pucken, men passar Häggström i Malmö, som kan klippa in pucken i en tom kasse...
 
Fernström såg ovanligt omotiverad ut idag, och gör inte sin bästa match i Oskarshamnströjan... Totalt sett är det 2 mål han får ta på sig, ett han borde tagit, och ett han inte skulle gett bort...
Annars var det försvaret som inte fungerade i Oskarshamn idag. Man åkte fel, och blev passiva framför egen kasse.
 
Oskarshamn gör en riktigt bra match idag, trots 5-3 på tavlan. Det är några misstag som fäller IKO den här kvällen, men man var nog värda någon poäng allt!
 
IK Oskarsham halkade nu ner på 8:e platsen, DIF ligger 1 poäng före... och DIF är nästa motståndare!
Ny, och riktigt viktig 6-poängsmatch för att hänga med i förkvalsracet!
 
På fredag åker vi till Djurgården, och då ska poängen till Oskarshamn!
 
/Räkan

Kommentarer
Postat av: Andy

Såklart förlorade ni pga av domaren...det gör ni ju alltid!

2012-12-18 @ 21:58:54
Postat av: Patrik

Bort med fernström han kan inte ens ta en myra för fan!

2012-12-18 @ 23:12:34
Postat av: Anonym

Andy - Nä,idag förlorade vi pga av en dålig målvakt

2012-12-19 @ 00:27:15
Postat av: MATTE

IK KOMMER ATT MISSA PLAYOFF PGA ATT VI HAR DET I SÄRKLASS SÄMSTA MÅLVAKTSPARET

2012-12-19 @ 02:52:39
Postat av: Classe

Det är som vanligt. Så fort fernström kommer tillbaka för att spela match så ska det tydligen berättas att han är skitdålig och vi har det sämsta målvaktsparet. Lägg ner för fan! Och sluta döm efter en match. Igår hade han inte världens bästa dag. Så sluta vara så jävla negativa!

2012-12-19 @ 09:07:45
Postat av: frasse

har sett ik även varit till frölunda sett 2 matcher.
ik försvarspel kan man snabbt förutsäga som motståndare .ingen förändring stillastående boxplay(ser ut som slutet och början från 80 talet.
våga prova vissa spelare är så slut vid povwrplay att dom orkar inte spela snabbt.
våga prova andra uppställningar en måste vara placerat framför mål hela tiden ge dom andra med tid och yta att spela på.kolla trekronor
våga våga prova annat chocka motståndrnas planering av ik spel gör tex en tredjelina vid både box och poverplay allty för att överaska

2012-12-19 @ 12:21:30
Postat av: Alf

Lövet ska in i bp, han är vår klokaste spelare, räddar upp många situationer utan panik. Ser inte IKO hur andra spelar bp, att man måste vara rörlig och attackera, inte stå och vänta på vad motståndarna ska göra och sen göra ett tafatt ingripande som ofta hjälper motståndarna mer än det gör nytta. Och så spelar de ju alltid på fel håll!! Man blir tokig som åskådare. Dock gillar jag öhman och Evan, gör bra jobb i bp.

2012-12-19 @ 17:37:09
Postat av: Anonym

Vi ska inte kommentera hur spelet ser ut vi är bara åskådare och kan inget om hockey och hur man ska spela. Vi ska inte heller tycka utan lämna det åt dom som kan... Hur vore de om Söderström insåg att han coachar fel spelare i fel situationer.. Jag säger inte att jag har lösningen men våga testa andra varianter... Sen instämmer jag i att backarna står alltid fel i pp aldrig typ i skottposition frånsett Sam vissa matcher... De är frustrerande man blir skogstokig

2012-12-19 @ 19:54:20
Postat av: Anonym

Nu går diskutionen het om målvakterna vem som är bäst , hallå ingen är bäst , emot Mora såg jag nog det sämsta målvaktsspelet sen IK klev upp i Allsvenskan, men igår överträffades det . jag blir jävligt upprörd att behöva se detta . Sen se så jälvla hockeyobegåvade inlägg ifrån Ratamanloco att det inte var målvaktens fel , Gå o göm dig !!!

2012-12-19 @ 20:12:29
Postat av: Mannen i den gula hatten

Anonym...
Sämsta målvaktspelet sen IK klev upp i Allsvenskan/div 1 hmm då har du inte sett alla IK målvakter genom åren eller?
Håller du bara på IKO när om vinner eller ?

2012-12-19 @ 21:55:20
Postat av: ratmanloco

Anonym !!! Hockeyobegåvade inlägg?????
Lille pöjk, hur gammal är du? 14 år? Jag kan nog mer om hockey, och ser nog mer hockey än dej, kan jag garantera!! Var någonstans i mitt inlägg från Sv fanz IKO forum, står det att det inte va en tavla av Linus. -"Jaaaa, vad ska man säga? OT slår ju i dagens tidning fast att, "En jättetavla" av Linus avgjorde matchen"!
Nej, det var inte DET som fällde IKO, visst, de va ingen bra rensning precis, de va en tavla. Men jag såg betydligt fler saker som fällde oss igår. För många utvisningar, svårigheter att ta kontroll över pucken i egen zon vid 5 mot 5 spel. Malmö var också, som vanligt, tunga att möta, och visst kunde matchen till och med slutat med 1 poäng till IKO, men tycker verkligen inte att Linus ska fällas helt ensam för förlusten.
Nu tar vi nya tag, och kommer igen i nästa match...."

VAA Anonym?? Det jag kommenterade på svenska fans var det faktum att jag opponerade mig endast mot att OT-sporten skrev att det va malmös 5:e mål, TAVLAN, som avgjorde till Malmös fördel denna kvällen. Men det var INTE bara det som gjorde att MIF vann, BARA de jag kommenterade,!!!!!

Sen fattar jag inte varför jag sitter här och känner att jag måste försvara mig, mot en troligtvis uppblåst tuff liten fjortis!!!

mvh: ratmanloco/Jonas

2012-12-20 @ 10:52:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: