Äntligen, seger mot Troja Ljungby för IKO!

IK Oskarshamn har haft problem mot Troja Ljungby den här säsongen, förlorat de båda inledande matcherna, och bara gjort 1 mål på de försöken mot Troja.
Idag lossnade det!

Och detta trots att Troja Ljungby öppnade väldigt imponerande idag. De rev och slet, och låg på högt up i banan.
Troja var i inledningen det spelförande laget, men kom aldrig till något riktigt läge.
Så skulle IK oskarshamn få powerplay, en spelform som verkligen inte fungerat den här säsongen, men de senaste matcherna börjat lossna för. Och detta mycket tack vare KaviarSam, som matat in slagskott från blå.
Så blev det idag igen, Sam fick pucken, och på direktskott klipper han in 1-0 i powerplay!

Intressant att matchens profil i IK oskarshamn alltid tycks ha en förmåga att göra mål den matchen. Idag var det Sam som var matchens profil - och han nätade.
Börja tippa målskyttar i Oskarshamn nu, den som är matchens profil tycks alltid göra mål!
Och med tanke på de chanserna Scandella brände idag, får vi hoppas han blir matchens profil snart igen... Han behöver självförtroende...

Men åter till matchen.
Som jag nämnde, Troja förde spelet, men det var IK Oskarshamn som skapade chanserna, och satt flest chanser. För innan första perioden var över kunde Lidhammar styra in 2-0, läckert framspelad av Vigilante.

I andra perioden skulle Troja få in 2-1 i powerplay, men de kom inte närmre än så...
För när stekheta Löfsted sköt in 3-1 från ingen vinkel alls, bakom målet, på målvaktens baksida av benskydden och in, då var det tunga huvuden i Troja Ljungby.

Efter 3-1 dog Troja Ljungbys spel totalt. Man spelade inte som lag, utan på individnivå. Lite som det såg ut som för IKO för några matcher sedan. När IKO hade sina 5 raka förluster, då tappade man spelet. Nu är Troja i den svackan, då detta var deras 4:e raka förlust.

Sista perioden blev ingen match, IK oskarshamn försvarade sig bra, och spelade lugnt. Matchen kunde sluta 3-1.
Sett till hela matchbilden var resultatet rättvist.

Vill lyfta på hatten för Löfsted, som match efter match fortsätter imponera.
Även Vigilante slet ovanligt hårt och bra idag, och detta i båda planhalvorna!

En särskild notis också till V. Öhman, som tacklades hårt i första perioden. Han fick hjälpas av isen och kom ej tillbaks i spel igen.
Diagnos: Akut ryggskott? Det var så de sa på TV-sändningen i ala fall...
Tror därför Victor kan bli borta några dagar, men hoppas han snart är på isen igen!

IK Oskarshamn förlorade skotten med 21-31 - men visar nu på den där effektiviteten vi blev så bortskämda med i början av säsongen!
Nu är IKO effektiva igen, och powerplay har börjat ge utdelning, nu ser det betydligt bättre ut igen!

Nästa match är på torsdag, borta mot SSK.