Förlust i första träningsmatchen

IK Oskarshamn åkte till Karlskrona, för att spela säsongens första träningsmatch.
Karlskrona hade en match spelad innan, då man slog Mörrum.

IK Oskarshamn saknade både McGrath, Vigilante och Hagelin.
Under matchen fick dessutom Victor Öhman och Victor Svensson kliva av isen.

Jag träffade Söderström när jag anlände till arenan. Han sa då att vi inte skulle ha för stora förväntningar, då man saknar spelare, första matchen, nya spelare som ska lära hitta varandra, och att man vill testa lite nya formationer, och inte chansa och riskera någon onödig skada.

Precis så blev det.
Tempot var lågt, och passningarna... ja de hittade sällan rätt...
Karlskrona kunde gå upp i tidig 3-0 ledning, efter passivt spel från Oskarshamn.
Karlskrona öppnade inte heller vansinnigt fort, kändes nästan som att de ville ha ett lägre tempo, och bygga upp spelomenten succesivt. Och de lyckades med det.

Andra perioden kommer IK Oskarshamn ut med högre tempo, och lite mer gnista.
"Kaviar Sam" kunde slänga upp 3-1 i nättaket.
Nyinlånade Modigs gjorde assist i sin första match med IKO!
Sedan radade IK Oskarshamn upp många giftiga lägen, men här fanns 2 problem. Den forne Oskarshamnsmålvakten, Timo Leinonen storspelade! Han sög åt sig allt. Klart bäst i Karlskrona idag.
Dessutom så var oskarshamns avslut... eller rättare sagt avsaknaden av avsluten problemet.
IK Oskarshamn byggde upp många bra lägen, men gör det där extra passet, och anfallet är förlorat. Man hamnade också ofta ute i sarghörnen, och tog avslut ur dålig vinkel.

Matchen slutade tillslut 4-2 (Poulsen gjorde sista målet).

Ingen i IK Oskarshamn som stack ut sådär övertydligt, men Granlund visade känslor och vilja. Även Valdix hade stunder då han snurrade imponerande.
Bengtsson i kassen gjorde inte bort sig (fick dåligt med hjälp), men gjorde inte sin bästa match. Kom lite fel i målet ibland, och släppte iväg lite returer...

IK Oskarshamn testade mycket folk mot Karlskrona, spelare som Tobbe Jonsson, som knappt fick känna på isen förra säsongen, gavs chansen att visa upp sig, och visa vad man går för.
I mina ögon är det rätt, är det något läge man ska visa upp sig på, då är det i matcher som inte gäller något.

Och som jag nämnt i tidigare inlägg, när försäsongen gått dåligt, då har seriespelet gått bra!
Förlusten var alltså ett gott tecken ;)

Avslutningsvis: Det må vara sjukt dyrt att gå på träningsmatcher i Karlskrona (lägg där till betalt för parkeringen också), det höga priset visade nog den relativt låga publiksiffran på (778 personer).
MEN, så trevligt bemött man blev! Publikvärdar, vakter och andra funktionärer, många kom fram och hälsade oss välkomna. Stannade och pratade hockey mm. Trevligt med trevligt bemötande, där har personalen i tex Tingsryd mycket att lära....

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Per Torpe

Ja... Vad ska man säga? Denna match betyder egentligen ingenting. Det blev lite träning i passningsspel och skridskoåkning. Femmorna kommer att formeras framöver.

2012-08-11 @ 01:01:03
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Anonym

2012-08-11 @ 09:45:02
Postat av: Anonym

Hoppas vi får igång det fina spelet från förra säsongen. Backarna måste slå ett distinkt förstapass istället för att försöka dribbla sig upp genom banan i vissa lägen. Sedan måste vi givetvis skjuta bättre istället för att slå en passning för mycket.



En fråga: Ska IKO spela med de fula "pyjamasbyxorna" i år igen? Dvs. utan ränder på damaskerna? Förra året skyllde man på att de var av för dålig kvalitet. Nu får man se till att fixa det. Dräkten är en del av klubbens identitet utåt.

2012-08-11 @ 10:20:53
Postat av: Classes Lilla Blogg

.....vilken extremt häftig blogg du har, jag vill bara säga det att detta måste vara den bästa bloggen jag sett vad gäller flera aspekter, jag hoppas du förstår vilken underbar blogg du har....allt är så samspelt på bloggen...designen, inläggen mm....jag är riktigt imponerad....jag upptäckte din blogg av en vän på facebook, hoppas du gillar min blogg på facbook också, då syns du där så fler av mina vänner får syn på dig,dom är väldigt bloggintresserade.

https://www.facebook.com/pages/Classes-lilla-blogg/143702972315095

2012-08-11 @ 10:46:51
URL: http://classeslillablogg.wordpress.com
Postat av: J

Dålig publiksiffra kan ju bero på semi final i handboll och

att Sailet är i full fart! Bara en tanke

2012-08-11 @ 12:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: