Nu formas serien...

På måndag avgörs Borås öde, ja även Malmös.
Men det är nu på fredag 27/4 som alla uppgifter skall lämnas in från klubbarna.

Malmö tror jag kommer klara sig, de har "basen" att stå på, medel finns, även om de är låsta i diverse olika saker.
Dessutom så lär jag nu kanske låta naiv, men förbundet vill inte förlora ett lag som Malmö, så de kommer klara sig på ett eller annat sätt...

Borås däremot. Där saknas traditionen i föreningen, och den föreningen lär bli svårare att rädda kvar.
Det jag anmärker mest i detta fallet är tystnaden. Viss information har gått ut på deras webplats, men att media inte skriver mer om Borås ekonomi?!

Men jag har följt den lilla rapporteringen som getts, och som jag tolkar det, ser det inte ljust ut för Borås Hockey.
BH försöker i sina öppna brev alltid låta lite optimistiska, men desperationen lyser igenom... Nej, detta är nog slutet för Borås i hockeyallsvenskan för den här gången.
För även OM någon skulle vara villig att gå in med de miljonerna som saknas, så vet de peronerna att man snart är i samma sits. Laget kan inte satsa, laget lär hamna i botten igen, laget får ingen publik...

Sedan kan jag känna detta med rekonstruktion, som både Malmö och Borås går igenom nu, är helt galet.
Staten skall betala av deras löneutgifter, så klubbarna kan stabilisera sin ekonomi... Den här ekonomiska dopingen är galen.
Jag är fullt medveten om att systemet inte fungerar så här som jag tänker svammla om nu, men lek trots allt med tanken, att alla klubbar skulle få igenom rekonstruktion under mars-april, oavsett ekonomisk status... ja, nu tappade jag tråden i mitt orealistiska resonemang, men saken är den att klubbar som sliter med att på egen hand betala ut löner själva, kan starta med sämre ekonomi än klubbar utan pengar där staten betalar lönerna under en del av året.

I min värld är rekonstruktion = att man ej kan betala ut lönerna, pengar finns inte. Då skall licensen strypas. Punkt.

Sedan tycker jag det är bra att systemet finns, och att klubbarna får en ärlig chans att reda ut situationen, men att lag som Malmö, kan få rekonstruktion vartannat år, DET är ekonomisk doping.
1 gång ingen gång. 2 gånger är en statlig stöld!

Nu vet vi inte vad som händer ännu, men just nu är Asplöven väldigt nära att få ett erbjudande om att få spela i hockeyallsvenskan.
Teoretiskt sett, OM både Malmö och Borås inte skulle få licens, då kan plötsligt Asplöven OCH Olofström erbjudas plats i allsvenskan!
OM det blir så, och ett av lagen tackar nej, då har Sundsvall överlevt nedflyttning till div1, men hamnar i allsvenskan IGEN!

För DET vore sensationellt! Sundsvall har varit i kval, även förlorat det negativa kvalet, och åkt ner i div 1 (säsongen 09/10), men återfått sin allsvenska plats pga Björklövens ekonomi.
Det sjuka i svängen nu är är att Sundsvall blev 5:a i årets kvalserie, men chansen fortfarande finns att de spelar i allsvenskan 12/13!
OM det skulle bli så, då borde det vara någon form av överlevnadsrekord för ett hockeylag!

Men nu har jag verkligen svävat iväg, skall inte gå händelserna i förväg. Nu kan vi bara vänta och se hur utlåtandet blir för Borås och Malmö...
Hoppas bara beslutet fattas snabbt, så inte div 1 klubbarna behöver vänta förlänge. För jag lider med dem, som inte kan veta om de skall bygga ett lag för div 1 eller allsvenskan.

/Räkan

Kommentarer
Postat av: jocke

@Räkan

Du kan släppa din tanke om ekonomisk doping, pengarna som betalas ut med den statliga lönegarantin ska betalas tillbaka, går klubben i konkurs behöver de inte betala... Men då faller ditt resonemang om ekonomisk doping.

2012-04-27 @ 08:10:39
Postat av: Jörgen

Herregud Räkan... Herregud!

Men Jocke hann före. ;-)

2012-04-27 @ 09:36:41
URL: http://www.roligahistorier.com/
Postat av: Isacs Mamma

Hej! jag önskar dig en helt underbar helg! Har du några roliga planer ?:P Kram

2012-04-27 @ 09:38:36
URL: http://isacsmamma.blogg.se/
Postat av: J. Alm

Dave Lindarv Klar för IKO.

2012-04-27 @ 11:34:15
Postat av: Annika

Fin blogg :)

2012-04-27 @ 12:16:39
URL: http://blogofphoto.blogg.se/
Postat av: Ståplats

J.Alm. Låter trevligt! Källa på nätet frågas, eller bygger det på "egna kontakter"?

2012-04-27 @ 12:18:46
Postat av: Räkan

Ja, pengarna staten betalar ut skall betalas tillbaks, såvidare man ej går i konkurs.

Men saken är den att under en rekonstruktion betalas det ej ut fulla löner... dvs, klubbar kan utnyttja detta, för att tillfälligt få ner de höga lönerna man själva satt.

OK, Borås har inte seriens högsta löner precis, men malmö har det... och saken kvarstår, pengarna skall tillbaks till staten, men man slipper betala full lön på detta sättet. DÅ är det en form av ekonomisk doping i mina ögon.

2012-04-28 @ 00:05:16
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: