Malmö vs IK Oskarshamn: 6-2...

Suck... det är det enda jag får fram nu. En tung suck.
IK Oskarshamn åker ner till Malmö idag, men glömde inställningen, farten och attityden hemma...

Matchen?
I första perioden får malmö ett powerplay, och kan efter 5:15 göra 1-0. Bengtsson i IKO-kassen hade fri sikt, men pucken seglade förbi plocken/axeln...
Det blir inga fler mål i första perioden, trots att Linus HUltström slarvade, tappade puck i egen zon och bjöd Malmö på friläge. Men denna gången stod bengtsson ivägen..

I andra perioden startar IK Oskarshamn med liiite mer fart. Men tystas snabbt, då Malmö efter 3:10 kan utöka. Detta med ett skott som bengtsson först räddar, men returen rakt ut. Linus Hultström finns ivägen, men hans match startade inte bra, och med ett passivt agerande kan Malmö sätta returen.
Sedan brakade det iväg, 3-0 kom i ett 2 mot ett läge. 4-0 kom efter ett fruktansvärt passivt försvarsspel. Ingen spelare jagar puckförare. Ingen spelare stör spelare framför mål. Ingen spelare försöker bryta pass... ja vad man gjorde vid det målet är för mig mycket oförstående.

I slutet av andra perioden ökar dock IKO takten liiite igen, och får med sig sitt första powerplay - som ej utnyttjas.

Tredje perioden backar Malmö hem, och leker mest.
Men det mest positiva från matchen skulle komma här, och det var Gibbs mycket läckra openice tackling, som sekunden senare resulterade i en hakningsutvisning på Valdix, och bara några sekunder på det, 5-0 till Malmö i powerplay...

11:13 in i sista akten skulle IKO dock spräcka Malmönollan, och Rodman kan peta in en retur från Poulsen.
Men Malmö får powerplay igen, och utökar till 6-1....

6-2 skulle dock Poulsen hinna göra innan matchen var slut, detta efter en bjudning av Malmö...

Nä, vad skall man säga... IK Oskarshamn uppträder viljelöst ikväll. Man var inställda på att förlora, och köpte det, innan matchen startade.
Malmö vann helt rättvist. Inget snack.

Bäst i IK Oskarshamn ikväll? Inte många som höll bra standard ikväll, men Gibbs och Outila visar mest stake och vilja.
Många av Rodmans framspelningar var bra, bara synd att hans egna avslut inte stämmde...

Nu kan vi verkligen snacka om att glömma, och satsa på nästa match!

* * * * *

Kan också nämna att ex-oskarshamnsspelaren Kristoffer Jonsson ikväll presenterats för ett Try Out kontrakt av Fredrikshavn.

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Rusk

Härligt för Kristoffer som jag gillade, äntligen fått kontrakt. Jag har härjat länge med mina hockeybröder om de vet vart han hamnade. Nu vet vi.

2011-10-10 @ 22:00:33
Postat av: Tompa

Var fanns IKO:s backar ikväll ? Inte hjälpte dom bengtsson iallafall. våra kanadensare lyste med sin frånvaro, det går inte att åka omkring och sova i en sån tuff serie som allsvenskan är i dag.Ett stort pluss för Gibbsen som vanligt.

2011-10-10 @ 22:03:38
Postat av: Rusk

Matt Ryan hade i alla fall två poäng ikväll likaså Paulsen.

2011-10-10 @ 22:19:49
Postat av: classe

Outila, Poulsen och Lövet tycker jag visade mest vilja idag. Ska inte klandra Bengtsson i målet, men två av deras mål var inte helt otagbara. Bara kämpa på iko. Ser fram emot matchen iko-ssk.

2011-10-10 @ 22:21:36
Postat av: Ståplats

Försvaret stundtals junioraktigt idag. Hade mycket hellre sett IKO satsa på Oscar Engsund än Tobias Jonsson. Vidare hade jag gärna behållit både Kristoffer Jonsson och framförallt Jim Nordh. Dålig koll av Jönsson där tyvärr. CJS platsar tyvärr inte i HA. För vek och för dålig helt enkelt. Om det gick så borde IKO göra diverse förändringar och byta ut vissa spelare. Intressant också att se att en spelare som Ryan som gjort 12 matcher i NHL med Los Angeles Kings inte ens är i närheten av Stefan Pettersson eller Ryno-klass. Inte Gråhns-klass heller för den delen. Ny målvakt är dock viktgast av allt. Bengtsson inte dålig, duger gott som andremålis, men en 90%-ig målvakt kan inte få stå varje match i HA. Det räcker inte till. Det krävs minst Leinonen/Rautio/Davenport-klass. Absolut viktigaste pjäsen i hela laget.



http://www.eliteprospects.com/player.php?player=38386

2011-10-10 @ 22:27:05
Postat av: Andreas

Helt sjukt hur man gå vara så loja när man åkt 30 mil. Tycker ju att dom borde vara urtaggade men nähe..



Bäst tyckte jag var Gibbs & Löfstedt. Kul ändå att Poulsen & Ryan gör lite poäng.

2011-10-10 @ 23:14:23
Postat av: Affe

Bäst var klart Lövet och Gibbs och det har de varit de sista 3 matcherna. Slår många andra på fingrarna. Macgrath är en riktig besvikelse, bra på att teka men det är också allt. Kör och fegar och verkar helt off.

2011-10-11 @ 14:52:48
Postat av: Anonym

mcgrath imponerade dom första 3 hemma matcherna.

2011-10-11 @ 16:48:23
Postat av: Löjan

Kicka jonsson han är kass punkt.

2011-10-11 @ 17:06:32
Postat av: Matte

Hej hockeyvänner, hockey handlar om mycket mer än att bara åka runt på isen och kämpa huvudlöst i mitt sätt att se på detta. Kvaliteterna som verkligen saknas men finns i laget får tyvärr alldeles för lite istid eller är skadade. Flertalet av de spelare som finns på isen mestadels av tiden är tyvärr spelare som vet vad kämpa och ta i innebär, detta sätt vinner man vissa matcher på men räcker absolut inte till när man möter bättre motstånd som kan och har kvaliteter att spela hockey på ett konstruktivt och smart sätt. Gårdagens match är i mina ögon ett typiskt exempel på detta.

2011-10-11 @ 21:48:22
Postat av: Anonym

skullr mcgrath gjort 1 poäng hade alla jublat och sagt vilken stjärna- herregud alla har svackor han har mycket i sig de kommer!

alla sa att uotila var en dålig back på försäsongen

kolla nu! för fan en av dom bästa

Rodman var dålig , han har ökat nu med!

de kommer

2011-10-12 @ 06:59:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: