IK Oskarshamn tog en poäng mot Malmö!

IK Oskarshamn mötte Malmö på hemmaplan ikväll. Jag missade dessvärre nästan hela första perioden, då jag ej kunde ta mig till Oskarshamn ikväll, och sändningen från S24 strulade något extremt för mig.
kan därför ej ge en bra syn på första perioden, förutom målet, jag sett på reprisen... Ett mål som hade kunnat undvikas, om man inte varit för slarvig och passiv...
Det målet blev också periodens enda mål.

Andra perioden däremot tycker jag IK Oskarshamn spelar riktigt bra. man forcheckar högt, och ibland med 2 man - och man lyckas. man fullföljer tacklingarna, och spelar med hög fart.
Men så slänger Malmö en puck mot mål, som Niklas Lundström borde tagit...
Men det som är skönt med den här matchen, man ligger under med 0-2 mot Malmö, men deppar inte ihop, man fortsätter ånga på, och det skulle ge utdelning!

Victor Löfstedt gör 1-2, där han drar JLGP i Malmö, och backhandar in snyggt.
Och det skulle ta endast 1 minut och 39 sekunder, innan vår danske poängmaskin kan kvittera till 2-2!

Efter kvitteringen ångar Oskarshamn på, och en hemmaledning hade inte alls varit orättvist. Men domaren Robin Karlsson ville annat. Överfall på överfall struntade han i. Malmö spelade med efterslängar och fula påhopp, men detta blundade man för. Även när Malmö spelade med 6 man på planen...
JLGP i Malmö jagade dessutom Sam Lofquist större delar av matchen, och gjorde påhopp på påhopp. Precis innan periodens slut tacklas Sam denna JLGP, som svarar med en av de fulaste trippingarna man sett. Resultat? En domare som står och sminkar Klasen...

Innan denna incident lyckas Malmö göra 2-3, med bara 47 sekunder kvar av perioden. mycket orättvist, både sett till periodens spelbild och domarnivån... För sekunderna innan målet, ja då var det 2-3 solklara utvisningar som det blundades för.

Tredje perioden har inte IK Oskarshamn samma fart i spelet längre, och perioden spelas mest av...
Och jo, nämnde ju att JLGP letade efter Sam. Denna perioden kom han nära honom igen, och oprovocerat klipper till honom i ansiktet. Domaren blåser oväntat utvisning, men står lääänge och tittar på sam, då han troligen räknat med lite hämnd, och även kunna plocka honom. Så blev det inte.
Istället lite senare så är Sam i närkamp med en Malmöspelare. Sam rör aldrig denna, men utan närkontakt, så lyfter denna plötsligt 1 meter från isen, och far i. Domaren njuter, nu får han plocka Sam. Sam blir arg, och visar detta. Domaren blir gladare, och kan ge Sam 10 minuter till. Suck.

Oskarshamn letade kvittering hela perioden, men kom inte igenom, då man saknade farten denna perioden. Men IK Oskarshamn plockar ut målvakten, och McGrath kan sätta 3-3 med 47 sekunder kvar av matchen!

Förlängningen spelar Malmö av, och Oskarshamn är laget som jobbar för mål. men utan framgång.
matchen gick till straffar.

Under straffläggningen var det 2 saker som var underhållande. först var det Niklas Lundström, efter att ha räddat Klasens straff. Då åker han mot Klasen och kramar sig själv. Sedan räddar han en straff av Vesterholm, och då svarar han med att "skjuta" honom. Dvs, han plockar upp klubban, tar den so ett gevär, och skjuter! Kaxigt av denna unga talangen.

Sedan sak 2. Sam Lofquist straff. Har ringt lite folk för att höra vad de tyckte om matchen "live". Nästan alla missade allt i den sanslösa straffen. men på TV:n kunde man se den tydligt... drar puck och klubba mellan sina egna ben, tillbaks, ut i kanten, mot en "foppastraff". Får dock lite för lite fart på pucken, och den tar i kanten på benskyddet. men OM den hade gått in, då hade det varit ett sanslöst straffmål! Tyvärr blev det inte så...

Malmö kunde vinna på straffarna. McGrath enda straffskytt. På försök nr 2 var även han sjukt nära. Lite hårdare, och den hade gått in. Pucken gick under benskydden, men fastnade i snörningen....

Men Oskarshamn gör en sjukt bra match trots allt, särskilt andraperioden! Oskarshamn spelade respektlöst och Malmö spelade divigt.
Oskarshamn var förtjänta av 3 poäng, men man var å andra sidan vääääldigt nära att missa alla poängen, med tanke på den sena kvitteringen...

Bra laginsats idag. Tar vi med oss spelet från period nr 2 till Södertälje på Fredag, då tar Oskarshamn en seger där!

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Målvaktsfrågan

Inget ont om Lundström. Han har ju varit suverän tidigare, men utan hans tavla vid 0-2 (lik salos vitryssmiss faktiskt) så hade vi vunnit den här matchen tror jag. Man ser vikten av en superstabil förstamålis. Det hänger ofta på ett mål hit eller dit mot sådant här motstånd. Gärna låna in honom ibland, men han räcker inte som förstamålis i allsvenskan, som jag har läst att någon vill ha honom som.

2011-11-16 @ 22:30:03
Postat av: Tilägg..

Bra match annars av IK. Men med tanke på spelövertaget så borde vi skjuta på mål lite oftare. Med det spelövertag vi hade skulle vi ha vunnit en sådan här match.



Sjödin: Proppa JLGP!

2011-11-16 @ 22:46:07
Postat av: Tompa

Sällan man ser IKO med så stort övertag i skott.första målet får backarna ta på sig,men andra borde Lundström tagit.Toppen att vi får behålla Sam säsongen ut.Nu gäller det bara att ha milimetrarna på vår sida oxå,då kommer poängen.

2011-11-16 @ 22:57:11
Postat av: Affe

Kan tycka det är synd att Bengtsson ej får stå då han gjort det bra när han fått chansen. I dag kom säsongens bästa PP och vad var skillnaden. Jo - Löfstedt. Sa väl det! Han tillför den struktur som har saknats. Gott med 1 p. Känns som en vinst idag!

2011-11-16 @ 23:09:12
Postat av: Hej

Sluta såga domaren varje gång ni har förlorat. Pinsamt enögd.

2011-11-17 @ 10:22:31
Postat av: Räkan

Först och främst: vi förlorade inte, det blev oavgjort ;)

Sedan så sågas inte dommarna efter var förlust. Denna matchen var han pinsam, tom malmösupportrar säger ju att Malmö fick poäng tack vare domaren!!!

Tycker det är fel när domarna gullar med "storlagen".

Jag har ej heller någonsin skyllt en förlust på en domare!

Det kanske tom var domarens enögdhet som tände IKO?!?!

2011-11-17 @ 11:21:28
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Anonym

Håller fullt ut med om att Oskarshamn gör en bra match och var värda segern ikväll men det var ju hemskt vad enögd du är. På dig låter det som ni skulle spelat PP hela tiden och så farligt var det verkligen inte! Dessutom har du inte ens tagit upp den icing som inte skulle varit icing vid 3-3 målet.



Men beröm till Ik för en bra match med fart och fläkt, något som vi inte kunde bjuda på denna kväll.

2011-11-17 @ 11:23:49
Postat av: Åskådare

Gillar inte heller att klaga på domaren, men Malmö klagar ju lika mycket själva på domaren för att de inte fick tre poäng. Så de är väl lika goda kålsupare i så fall.



Otroligt däremot hur Strömberg kunde tycka att de förtjänade tre poäng. Ville han frisera insatsen med sina arbetsgivare i åtanke kanske?

2011-11-17 @ 11:44:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: