IK Oskarshamn kämpade ner Bofors!

Snart advent, och IK Oskarshamn gjorde det jag hoppades på. Lagom till advent gick man ut och visade stake. Eller både finare och rättare sagt, man visade hjärta och vilja!

IK Oskarshamn vann helt rättvist med 4-2 mot serietvåan Bofors!

Oskarshamn körde i första perioden i ett underbart tempo. man spelade dessutom enkelt, med hög fart och gick rakt på mål.
Och redan efter 1:20 hade Jadeland fixat 1-0 till Oskarshamn.

Oskarshamn matade på i sitt tempo, och hade många lägen, fast pucken ville inte över mållinjen...
Så slår plötsligt Bofors till. 1-1 var ett faktum.
Från klacken där jag stod, var det svårt att se, men jag tror skottet styrdes innan det gick in. Vår nya målvakt för kvällen, Linus Fernström såg chockad ut, när domaren pekade mål. Och målet kan inte lastas Linus heller för den delen. Var ett bra skott, och blev det dessutom någon styrning, ja då tar inte många den pucken...

1-1 kändes så typiskt, Oskarshamn pressade på, men plötsligt var det kvitterat. Just därför var det så skönt när David Rodman kan göra 2-1, med endast 21 sekunder kvar av perioden!
ett riktigt "skitmål", om man får säga så, men även de räknas. Skottet var från sargen, vid den förlängda mållinjen, men pucken letade sig in. retfullt mål som Oskarshamn gör, men rättvist att Oskarshamn får det målet efter en väl genomförd period.

Andra perioden spelar Oskarshamn också bra, men tappar lite fart och energi i mitten av perioden, men byggde upp det sakta men säkert igen, för att avsluta perioden bra.
Dock så skulle Bofors vinna perioden med ett mål, och det var ett ställningskrig igen.
Och nu var det Bofors som fick ett skitmål, då Boforsspelaren skjuter bakom Oskarshamns mål, på Oskarshamnsbacks ben, pucken studsar mot Linus Fernströms baksida av benskyddet och in... Skitmål även det, så 1-1 i skitmål...

Men så i sista perioden.. Oskarshamn pressar på, men vi får inte glömma att Bofors hade ett par puckar som dansade på mållinjen.

Men med 2:05 kvar av matchen, då slår Linus Hultström till, och gör 3-2!

Strax efter detta väljer Bofors tränare att vinka till sig sin målvakt. Halvvägs ut får IK Oskarshamn pucken, och skjuter mot mål. men träffar stolpen. Bellisimo i Boforsmålet kunde andas ut för stunden, då han inte hunnit av planen...

Men Jadeland skulle få göra ett mål till för kvällen, då han senare sätter spiken 4-2 i tom kasse.

Underbart att se IKO spela med hjärta ikväll. Man går mot mål och vågar spela offensivt.
Backarna i Oskarshamn skötte sig också bra ikväll, då man effektivt lyckades pressa ut Bofors anfall i sarghörnen. Och när man gick bort sig, ja då fanns vår Linus Fernström i vägen...

Och angående Linus. han gör en helt klart godkänd match. Lugn och följsam. Syntes dock att han inte var matchtränad, då han tappade lite puckar vid några tillfällen. Men med någon matchs erfarenhet, då tror jag på killen. Återstår dock att se vad som händer framöver...

Måste också nämna Shane Warschaw. Domaren. Oskarshamn har inte råkat ut för honom så många ggr, men bland annat i premiären, där han felaktigt stängde av Valdix efter en kram.
Men läst att i stort sett vartenda lag avskyr honom.
Denna domare är inkallad över atlanten som proffs... Men jag skulle inte låta honom döma div 2 hockey...
Nog om det.

Nu skall jag luta mig tillbaks en stund och låta mig njuta av segern. För att på Onsdag smäller det igen. Då är det Rögle på bortaplan. Nu njuter vi av denna vinsten över helgen, sedan landar vi, och startar om dagens spel mot Rögle nästa vecka!

* * * * *

I morgon (lördagen den 26/11) spelar J20 bortamatch mot Mariestad. Matchen startar 14:00. Jag brukar alltid delge periodrapporter från J20:s matcher, men blir tyvärr inte så.
Jag kommer befinna mig i Tyskland då, och utan internet.
Men ni kan följa J20:s resultat på swehockey. För er som inte vet spelar de i J20 Elit Södra.

Får också ge serieledarna J18 lite reklam här. De spelar på Söndag, borta mot serietvåan Karlskrona. Matchen startar 14:00. Grymt viktig match, då IKO J18 har en schans här att rycka i serietoppen.

/Räkan

Kommentarer
Postat av: KP

Underbar seger!

Tänk om laget kunde spela såhär alla matcher..

Postat av: Bego

Stark insats av HELA laget!

2011-11-26 @ 23:16:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: