Löften från förbundet betyder inget!

Efter att Färjestad tog platsen i J-20 SuperElit, och IKO tvingades kvala mot varandra, för att man INTE ville utöka serien, svarade förbundet med att detta är SISTA gången detta händer. Man kommer INTE utöka J20 SuperElit.
Detta även om Växjö skulle gå upp...

Växjö slutade EFTER IKO i grundserien, nådde inte första kvalomgången - som IKO vann. Man nådde då ej heller PlayOffmatcherna mot Björklöven.
Dvs IKO gick MYCKET längre än Växjö, IKO vann grundserien.
Men icke, SuperElit hade inte plats för IKO.

Idag meddelar förbundet att J20 SuperElit utökas. Men inte till förmån till serievinnarna, eller kvalseriesegrarna IKO, nä, för att ge Växjö en fribiljett!!

Enligt mig - helt absurt!
Vägrar man släppa upp IKO i SuperElit, pga Färjestads fribiljett och vägrar man då utöka serien - och dessutom hävda att serien INTE skall utökas, och INGA fler gratisplatser kommer delas ut - då håller man det. Nä, förbundet fortsätter att våldta de mindre klubbarna, i serierna under elitserien.
Pinsamt agerat av förbundet!!

Jag har skickat iväg lite förfrågningar till olika personer om hur det kunde bli så här, och om IKO på något sätt kommer att överklaga. Inväntar spänt svar...

/Räkan

Kommentarer
Postat av: Osportsligt

Håller med fullständigt, det är osportsligt och lågt agerat. Hoppas IKO tar ett snack med förbundet och visar sitt missnöje.

2011-05-03 @ 17:32:04
Postat av: Räkan

Lågt och osportsligt är bara förnamnet.



MEN. Jag snackade precis med Roger Jönsson, och han sa att IKO överklagar, eller rättare sagt skickat en förundran till detta beslutet.



Vi snackade också om eventuella nyförvärv mm - och om detta skriver jag senare ikväll på bloggen. Först skall jag mata och natta barnen :)

Men jag har inget nytt namn till spelartruppen, men kan avskriva något rykte och bekräfta något rykte...

2011-05-03 @ 17:48:44
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: Rusk

Nä, IK med Söder i spetsen kommer att stå med mössan i handen som vanligt. Elitserien är allt annat än demokratisk och rättvis. En skam för ett västerländs land 2011. Fy faan! Stäng Elitserien då för fnölen så slipper vi alla förbannade översittar-överraskningar. Undra om IK fick någon finasiering för kvalet i SDiö och den långa resan till Umeå av hycklarförbundet? Tror inte det. Där sparade FBK och Lökarna en nätt liten slant som IK kastade i sjön. Så kand et gå..

2011-05-03 @ 17:53:01
Postat av: H

Skandal!

2011-05-03 @ 17:55:32
Postat av: Marty

Instämmer. Kollade upp tävlingschefen på Swehockey och funderade på att skicka mail och klaga. HELT ÅT HELVETE är var det är.

2011-05-03 @ 18:08:07
Postat av: Sv. Rusk

Ja, var det inte Söder som skulle vara så himla bra på att slå näven i bordet? Det har man inte märkt. Enda gången han har slagit näven i bordet var förra året när han beordrade att J18 och J20 inte skulle spela med bästa laget i kvalet utan att alla minsann skulle få spela hur dåliga de än var. Då var det inte alls viktigt att IKO:s J-lag skulle sträva uppåt seriesystemen. Nu i år har han tydligen plötsligt ändrat sig som tur är. Det kan ju inte ha kommit som någon överraskning för Söder att det krävs spel i högsta J-serierna för att hockeygymnasiet ska få riksintag, eller var han dåligt påläst förra året?

2011-05-03 @ 18:21:54
Postat av: Anonym

spännande om ryktena som släpps senare :D

2011-05-03 @ 18:24:54
Postat av: Jan Banan

Helt åt helvete.....hur fan kan man låta en klubb som placerat sig sämre än IKO ta steget upp.

Vad är nästa steg...IKO vinner allsvenskan men Leksand som placerat sig som fyra tar IKO direktplats ex.....

Svensk hockey själ är död!

2011-05-03 @ 19:16:19
Postat av: Rusk

Precis. När det sportsliga inte längre är avgörande då är sporten död som sport och borde kallas något annat.

2011-05-03 @ 19:21:40
Postat av: Jan Banan

Stäng Elitserien då för fan...så kan Loob och dom spela 82 matcher lika meninngslösa som NHL...

hur kul som helst....och helst bastu platser i hela hallen med tre rätters och vin och chersledears i knät

2011-05-03 @ 19:49:33
Postat av: Robin

kan inte förbundet bara göra rätt!? Ge IK sin plats så blir ju alla glada och nöjda!



Likväl som att Växjö nu fick en plats så ska ju faktiskt vi ha en.. Växjö fick sin på de "gamla" reglerna vilket jag inte säger emot, men ge oss vår plats! Ge oss den nu!



slopa sedan "gulla med elitserien" för gott! Skandal att det ska bli såhär!

2011-05-03 @ 23:55:18
Postat av: Trojanen

Varför skall elitserieklubbarna premieras överhuvudtaget när det gäller J20. Vad kommer härnäst, skall eliserieklubbarnas samarbetslag ex Sundsvall garanteras en plats i Allsvenskan. På sikt tror jag att sådana här system hämmar utvecklingen i stort. Mindre klubbar får ännu svårare att klara sig när man i ännu större utsträckning måste ta in än fler spelare utifrån.

2011-05-04 @ 09:09:22
Postat av: Tomas

Det är ett hån mot våra grabbar som kämpat hårt i serien och kvalet. >Här måste IK agera mot förbundet omgående och inte acceptera detta.

//

2011-05-04 @ 18:22:21

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: