Lite information från sportchefen:

Jag ringde upp sportchef Roger Jönsson för lite frågor.
Jag började med att namedroppa de namnen som cirkulerat på diverse nätforum mm, om tänkbara nyförvärv.

Börjar med Jeff Friesen, som ryktats häråt. Roger svarar dock med att spelaren i sig kunde vara aktuell, men ej aktuell för IKO i dagsläget, då han börjar bli gammal, eller som Roger uttryckte det, tar vi in en spelare utifrån gränserna skall de inte komma hit för semester, då skall det vara någon som vill arbeta för pengarna... IKO har inte erbjudit honom kontrakt, och kommer ej heller prata med honom...

Eric Przepiorka dök också upp som tänkbart namn till IKO, på mrmadhawk. Och detta tolkade jag som tänkbart rykte, då han plockades till Sverige av just Roger Jönsson. Dessutom så blir han svensk medborgare i sommar, så han tar ej icke eu-plats. Men detta namnet dementerade Roger. Roger säger precis osm jag anser, att denna spelare håler ej de kvaliteérna som IKO saknar. Så ingen Eric på gång heller.

Sedan så passade jag också på att fråga om tvillingarna Donati, som nämnts och önskats av fansen. Men som jag först skrev, så går det inte pga av icke-euplatser... finns bara en sådan till att tillsätta. Så ploppade italienska flaggor upp på dem på eliteprospects, och de blev plötsligt mycket intressanta.
Roger svarar att dessa spelare klart vore spännande på svensk is, men att de endast besitter kanadensiskt pass, dvs infon på eliteprospects är felaktig...
Men... tvillingarna jobbar tydligen på att få italienskt pass...

Kommande nyförvärv?
Man är nära med Hurtubise, och precis som CG på OT bloggade om, så har det dykt upp ett annat hetare namn, som man närmar sig. Ett namn på icke eu-spelare. Blir detta klart tar man det före Hurtubise.
Jag fick dock ej ut några ledtrådar angående vem det kan vara, då man inte vill att andra konkurrenter skall norpa åt sig spelaren, med pengar IKO inte kan konkurrera mot. Men Roger replikerar snabbt, Ryno och Guter skall ersättas med spelare som är lika bra som dem eller bättre, och man kan och kommer betala för att få det. Deras löner är friställda, och pengar finns kvar i spelarbudgeten... Nu letar man bra namn.

Valdix mfl?
Nära med honom nu. Nu är han hemma, så dialogen blir lättare. Men beslut kan ta några dagar till...

J20?
Vi pratade också lite om J20, och Roger säger att han inte sett en enda match med grabbarna, så han vet inte vad de går för, däremot så jobbar han på att sätta sig in på hur laget och spelarna ser ut. Har inte pratat med laget ännu.
Ärligt och rakt svar vill säga.

Växjö tog oärligt IKO:s plats i SuperElit:
Har ni missat infon om detta, läs mitt föregående inlägg.
Jag frågade Roger om han eller IKO skulle överklaga detta på något sätt. Svaret var att detta uppskattas inte av IKO, och man kontaktade genast förbundet angående detta. Eller, man har hittils skickat en "förundran" kring fallet.

Michael Larsson som assisterande?
Nära att bli klart med honom. Möte skall hållas ikväll, och Roger hoppas kunna presentera honom som assisterande tränare mycket snart.

Avslutningsvis; tack till Roger Jönsson, som aldrig är svår att ringa till. Svarar ärligt. Om så aningen mer kryptiskt denna gången än tidigare, då man vill skydda sina namn man snappat upp från konkurrenter, så svarar Roger alltid på mina frågor. Det uppskattar jag iallafall. Roger är öppen mot supportrarna, men skyddar sammtidigt klubbens intressen och talar med media mm när de ringer eller när han har något av värde att förmedla.

/Räkan

Kommentarer
Postat av: IKOsupporter

HUr nära var han med han som var "snäppet" vassare än Hurtubise?

HUr är det med IKO och steffe?

2011-05-03 @ 20:20:58
Postat av: Ståplats

Intressant intervju. Bra att man inte vill värva några avdankade gamlingar. Den tiden är sedan länge förbi i IKO. Våra förstaformationer bestod av spelare i sina bästa åldrar.



Det enda negativa är att man inte ens har pratat med J20 ännu. Inte undra på att de sticker.

2011-05-03 @ 20:24:35
Postat av: Kom igen

Idag hoppas man verkligen att någon skriver på.

2011-05-04 @ 09:41:49
Postat av: Hoppas

Hoppas på en klasspåskrift snart.



I övrigt: Är det någon som överhuvudtaget har hört något om ekonomin? Visst lämnades bokslutet in till allsvenska nämnden innan den 30 april? Har klubbledningen fört sekretessen till en ännu högre nivå? Pentagon-nivå? Den enda som uttalar sig på ett normalt sett i klubben är ju Jönsson. Har ordföranden och övriga gått under jorden?

2011-05-04 @ 12:31:44
Postat av: Återställ slagkraften!

IKO har sagt att man satsar på att komma högre än förra året. Förra året var vi bara två segrar ifrån playoff. Det betyder med en försiktig tolkning att man siktar på playoff i år. Då vill det till att vi lyckas återställa våra förstaformationer minst i den slagkraft de var förra året.



Dessutom måste nog Jönsson räkna in Gråhns på det förlustkonto som ska ersättas. Han ersattes ju aldrig av någon oförklarlig anledning (ekonomiförklaringen köper jag inte, vi hade gått plus på att ersätta honom). Han var med första halvan av serien och utan honom hade IKO slutat ännu längre från playoff.



Jönsson har inget lätt jobb framför sig med andra ord, men jag tror på honom.

2011-05-04 @ 14:02:35
Postat av: Anonym

nån som hört ngt ?

2011-05-04 @ 17:11:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: