...supportershoppen...

IK Oskarshamn har haft problem med att hitta någon som kan och vill driva IK-shopen i arenan.
Som jag skrivit i tidigare "krönika", som ni hittar HÄR, om detta ämnet...

Ett av problemen jag tog upp var att sportaffärerna - bland annat i Oskarshamn antingen inte säljer supporterkläder, eller gömmer dem, vilket skapar dåliga trender hos oskarshamnarna, dvs skäms man för att sälja artiklar, skäms Oskarshamnarna för att bära dem...

Västerås har hittat en lösning på detta dilemma. Med ett närmare sammarbete med Team Sportia. De ökar sammarbetet med klubben, men också tar de över suportershoppen i hallen...
Ni kan läsa om det HÄR.

Vet inte om IK oskarshamn tänkt på det, eller försökt få till en liknande lösning, men säg om tex InterSport i Oskarshamn kunde ta över och driva shopen.
Då skulle IK ha någon som kan driva den.
Dessutom så skulle sportaffären bli mer angelägen om att hänga fram supporterartiklarna i "sin" butik, för att sälja mer... Trenden med att plocka fram supporterartiklar skulle då märkas märkbart i Oskarshamn, och Oskarshamnarna skulle troligen bära mer supporterartiklar, både på match och "civilt".

Sedan är det hela frustrerande... Västerås får ju ut mer av denna affären, rent ekonomiskt. I Malmö pungar Stenbeck in pengar, och på detta skall nu Percy kasta in 2 miljoner till i spelarbudgeten... Rent ekoomiskt blir det en tuff kamp mot de andra allsvenska klubbarna, men att slå underifrån är alltid roligare ;)
Dessutom, så anser jag att IKO hittils fått ihop ett hyggligt lag, med relativt små medel.
Nu är det de där sista bitarna runt om som skall pusslas ihop, för att trygga ekonomin.

Först krävs et ju självklart sportsliga framgångar - publiken brukar ju komma då.
Sedan krävs det nästintill att man får igenom driften av pubarna i ishallen.
Utöver detta, en fungerande supportershop, och andra kringarrangemang, både kring matcherna och "off-season" - som IKO jobbar bra med nu, som landslagsmatcher, latitud, caféet i arenan mm mm.

/Räkan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: