Härlig seger över Västerås!

IK Oskarshamn mötte ikväll serietrean Västerås på hemmaplan.
Idag spelade man ite alls som man gjorde mot Borås, utan man spelade smart, och med lite mer "tjurighet".
IK Oskarshamn vann över Västerås med 3-2!!

Oskarshamn har de senaste matcherna fått mål mot sig, eller gjort mål snabbt i starten. Samma sak hände idag. Det var IK Oskarshamn som högg på första läget, och Poulsen kunde göra 1-0 redan efter 46 sekunder!!

Västerås var laget som hade mest puck, men IK oskarshamn var laget som skapade mest chanser.
IK Oskarshamn skulle få ett powerplay i slutminutrarna, och för ovanlighetens skull gör man mål i det!
Det var Linus Hultström som klippte till galant på ett direktskott!
Tyvärr varade inte den glädjen länge, då Västerås kunde göra 2-1 dryga halvminuten senare, halvminuten innan periodvila.

I andra perioden ser spelet likvärdigt ut, men IK oskarshamn glömmer att forchecka...
Det ger Västerås mer utrymme, och efter att Uotila blivit stillastående, kunde Västerås göra 2-2, vilket också stod sig perioden ut.

Värt att nämna är att Matt Ryan klev av i början av andra perioden. Detta ändrade formationerna en aning, och inkörningstiden för de formationerna var ca 1 period.
För i sista perioden, då börjar IK oskarshamn forchecka igen, och skapa fler chanser.
och efter ett läckert pass av Gibbs, kan Martin Olsson sätta sitt första mål denna säsongen!

Matchen slutade 3-2, och resultatet måste ses som ett rättvist resultat. Västerås hade mer puck, men körde oftast fast på offensiv blå. IK Oskarshamn backade hem, spelade säkert, och högg på de chanserna man kunde idag. Och detta var beviserligen helt rätt taktik idag.

En härlig seger som innebär att IK oskarshamn klättrar upp ett snäpp i tabellen, och nu ligger före Cirkus Malmö :)
Nämnas bör dock att IKO har en match mer spelad...

Men underbar seger. Nu har man skapat sig ett liiitet försprång, ner till den fruktade 8:e platsen!

På fredag är det Tingsryd borta!
Hoppas ni anmält er till den resan, annars är det bara till att göra det NU!
Anmäler sig gör man på BLue Front Supports hemsida, som ni hittar med ett klick HÄR!

För Fredagens match blir tuff, då Linus Hultström är i salzburg med LHC, David Rodman är borta pga av landslagsspel, och osäkert vad som hände Matt Ryan, så jag vet ej hans status till den matchen ännu...

Men nu kör vi på, nu hejjar vi fram IKO till 3 nya poäng mot Tingsryd!!!