Fredrik Söderströms krönika

Fredrik Söderström har skrivit en krönika på http://insideiko.blogg.se
'
Där tar han bl.a upp det här med värvningsfronten:
"Ytterst är det en fråga om att forma ett framgångsrikt lag, en trupp med starka personligheter och skickliga spelare. Det är främst en intensiv arbetsuppgift för sportchef Jönsson, men jag känner mycket väl till hans förmåga och skicklighet, och jag sitter med stort tålamod vad gäller den delen. Finns ingen anledning att agera kvickt för att stilla nyfikenheten, det är bättre med genomtänkta beslut. Det finns gott om tillgängliga hockeyspelare, men det är avsevärt viktigare att vi finner rätt än att vi hittar snabbt. Att bygga ett potentiellt framgångsrikt lag tar tid, och den tiden tar vi oss." - Fredrik Söderström på insideiko
'
Söderström har rätt i det han säger. Det går inte att panik agera om det inte känns rätt. Men samtidigt kan man inte gå runt och vänta för att hoppas på det bästa. Det vet väl vi om några om med tanke på föregående säsong. Stefan Gråhns ersättare dök aldrig upp vilket iallafall jag grämer mej över fortfarande.
'
Det är väldigt svårt att bilda sig en uppfattning av både Roger Jönsson och Fredrik Söderström, två kompisar som ska styra denna förening mot nya mål. Än har ju ingen av dem gjort några större väsen av sig men det kanske kommer?
'
Vi får helt enkelt lita på att de gör sitt yttersta, mer kan man inte göra.
'
//Robin

Kommentarer
Postat av: Ståplats

Håller med Robin. Kan inte sluta tänka på hur säsongen hade slutat om Gråhns hade ersatts eller om Salo inte hade försvunnit. Hade Salo varit kvar så hade han ju ersatt Gråhns snabbt och med kvalitet. Salo skulle vi inte ha släppt överhuvudtaget mitt under säsongen.



Detta kostade sannolikt IKO miljoner i uteblivna publikintäkter, playoff och sponsorintäkter. Utgångsläget hade varit ett helt annat inför kommande säsong. En grov tabbe av styrelsen. Det säger jag inte för att vara taskig. Det är bara ett objektivt konstaterande. Inte så lätt, jag vet.



Hoppas att man kan få ordning på ekonomin ändå. Matchen bakom kulisserna med att ragga sponsorer osv. är minst lika viktig som matchen på isen. Satsa på utökat med folk som jobbar med sponsorbiten. Kom igen IKO, detta vänder vi! Vi ska vara stolta över att spela i hockeyallsvenskan, det är värt att kämpa max för!

2011-04-13 @ 13:49:27
Postat av: osse

Patrik Bergström ryktas till IKO på grön vita sumos

blogg.Någon som vet????

2011-04-13 @ 16:36:08
Postat av: Anonym

Osse, inte mer än det uttalandet Jönsson hade för ca en vecka sedan att en spelare i Rögle uttalat intresse för att komma till IKO.

2011-04-13 @ 17:39:31
Postat av: Osse

Läste på växjö lakers forum att telefonen har gått

varm mellan sportcheferna i IKO och Lakers.

Dustin Johner får lämna,skulle det vara något för IKO??Säkert dyr.

2011-04-13 @ 17:47:25
Postat av: Anonym

Tycker IKO ligger väldigt lågt och efter i silly, man kan inte bara värva från div.1, måste ha mer rutin i laget, hur går de runt steffe P, Valdix?, Hurtubise?, en rutinerad back behövs verkligen om inte 2, hoppas att några växjö spelare kan komma till IKO och även Patrik bergström...

2011-04-13 @ 18:00:20
Postat av: Besviken supporter

Citat: ”..viktigare att vi finner rätt än att vi hittar snabbt. Att bygga ett potentiellt framgångsrikt lag tar tid..”



Ja, särskilt om man av någon konstig anledning har tänkt sig att börja om från början med lagbygget. Vi hade ju ett framgångsrikt lag. Ett kanonlag. Signa dem i första hand. Finns väl ingen anledning att gå över ån efter vatten. Otroligt mycket merarbete att leta nya spelare av samma klass utifrån och spela in dem i laget när vi redan hade en suverän trupp. Nu har redan tre klasspelare försvunnit. Bedrövligt!

2011-04-13 @ 20:09:38
Postat av: Baltic

Fredrik Söderström verkar antyda i sin krönika att man bör sänka förväntningarna på laget och klubben. Oroväckande. Varför i hela världen skulle man sänka förväntningarna? Hela IKO:s uppgång som förening har byggt på människor som har tänkt stort trots att Oskarshamn är en liten stad och dessutom haft modet att genomföra sina visioner. Men man börjar ju redan se tendenser till att ambitionerna och förväntningarna sänks och att satsningen trappas ned. Det är inte bara Verkstad 14 som har drabbats av en tromb. Spelare efter spelare virvlar ju bort från IKO. Och vi snackar tongivande spelare. Vad händer egentligen i föreningen? Usch!

2011-04-13 @ 20:18:30
Postat av: Viktor

Von Der Geest kanske skulle va nåt som Assisterande??

Kan klubben sedan tidigare

2011-04-16 @ 18:54:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: