Ni har massa pengar, men vi har Tobbe Holm!!

Har svårt för att vara nöjd med en poäng ikväll. Visst, jag trodde faktiskt inte att vi skulle ha en chans ikväll men det har vi faktiskt.

Tycker att vi är det klart bättre laget ikväll. Vi spelar faktiskt jävligt bra och tycker att vi stundtals dominerar matchen. Leksand får tyvärr in lite för lätta puckar bakom Jens Holmström ikväll och resultatet var länge väldigt orättvist.

Ja menar, när 1-3 pucken trillar in så är det faktiskt inte bara jag som blir förbannad. IK spelar grymt bra och Leksand slår en stenhård icing puck, tyvärr är det ingen som uppfattar att domarn inte dömer icing utan låter spelet fortgå. Konstigt att returen studsar rakt ut till en blåvit som enkelt kan trycka in den imål till publikens stora besvikelse.

Jag bidrog själv till att skrika "gullas med Leksand, jaa det ska gullas med Leksand". Ångrar inte för fem öre att jag skrek de orden. För det är alltid samma sak. GulleGull Leksand kommer på besök och har då redan betalat för en seger..

Jag skiter faktiskt fullständigt i att domarn tog en hel del LIF utvisningar som det står överallt. Leksands fans är förbannade över att de fick så många utvisningar... Faktum är att LIF förtjänade dessa utvisningar, de spelade inte tillräckligt bra och det var inte bara engång som de var mer än 6man på banan.

Många Leksands fans säger att 3-3 målet var en solklar högklubba. Tyvärr missar dom att säga att 1-3 målet var en solklar icing..

Men det kanske är så det är, jag såg inte alls att det var högklubba när 3-3 kom. Kan dock beror på att jag då kom in i ett sådant lyckorus så det stod härliga till.

Tråkigt att vi var nöjda efter 3-3 och inte ger Leksand något motstånd när sudden väl kommer.. Ska vi vara ett lag för den övre halvan iår räcker det inte med att "bara" kvittera mot storlagen.

Tobbe Holm förresten. 1+1 ikväll, efter att ha varit petad i premiären. Hoppas inte att detta var ett engångs tillfälle bara för att Steffe P inte kunde spela.

Lars Ivarsson måste våga spetsa till laget lite. Våga ha en pp femma och rulla inte bara på med 4 femmor hela tiden. Våga toppa laget när vi är en man mer på banan.

Tillslut tycker jag att Blue Front Support gör en grym match ikväll. Var ett riktigt snyggt tifo med blåa flaggor och konfetti så det stod härliga till. Röstmässigt var det riktigt bra ikväll. Tyvärr trummas det dock lite föööör mycket. Minska på trumman annars står vi på ruta ett igen i oskarshamns supporter kultur.

Gött att det blir resa till växjö. Reklam om detta kommer inom kort upp här.

"Ni har massa pengar, men vi har TOBBE HOLM" - klockrent!!

//Robin

Kommentarer
Postat av: J

Jag tycker skotten speglar matchbilden.



14-12

13-8

11-3

0-1

----

38-24



Första perioden jämn, båda lagen får också 2 utvisningar var. Oskarshamn slarvar i PP o släpper in 0-2. Inte OK.



2a perioden är också jämn men mer till Oskarshamns fördel, som också vinner skotten.



3e perioden får Leksand en bra start som lite turligt får in 1-3. Efter det är det bara Oskarshamn. Leksand backar hem och nu är det i princip bara Oskarshamn som anfaller. Detta ger också utdelning och dom lyckas trycka in 2 puckar. 3-3 mycket rättvist. 3-2 till Oskarshamn skulle inte heller varit orättvist. Oskarshamn var det bättre laget sett igenom hela matchen.



På öt hade dock Oskarshamn inget att sätta emot och en till synes enkel puck letar sig in i mål för Leksand

2010-09-18 @ 11:03:53
Postat av: J

menar såklart att leksand får en bra start på 2a perioden när dom gör 1-3...

2010-09-18 @ 11:26:10
Postat av: Johan

IKO gjorde det bra i tredje. Så sett förtjänade de 3-3 efter full tid, och nästan alla Leksands utvisningar var korrekta. Kritiken mot domaren hade väl mest att göra med att Bergenström och Alcén blev solklart neddragna två gånger vardera andra halvan av 3:e perioden. Tyvärr fastnar väl sådant på näthinnan, annars var domaren rätt bra första 2 perioderna.



Kan dock inte hålla med om att IKO var det bättre laget. Visst, i tredje perioden var så fallet, om än genom många numerära överlägen. Faktum är att IKO knappt skapade något alls med lika många spelare på banan i de två första perioderna. Leksand försvarade sig då mycket bra, och IKO's PP i andra perioden var fullständigt bedrövligt. Så plus för Leksand i period 1, jämnt och tätt i period 2 (inte många målchanser åt något håll) samt plus för IKO i tredje. Men att påstå att IKO var bättre än Leksand i första och andra perioden vore att ljuga. Hur som haver kommer IKO bli en obehaglig överraskning för många lag. Hoppas också att era unga utvecklingsbara spelare kan ta något steg i rätt riktning, för talang finns där. Då känns playoff högst, högst troligt.



Väl mött, Johan

2010-09-18 @ 12:06:46
Postat av: Robin

Jag tyckte faktiskt att vi skapade en hel del i både första och andra perioden.



0-1 målet tycker inte jag är ett dugg rättvist då vi precis innan tryckt på för en ledningsmål. Men som du säger Johan så försvarade sig Leksand bra ikväll men det var vi som förde matchen.



Det var längesen jag såg IK spela så bra mot Leksand. Om det beror på att Leksand är svagare iår eller inte vet jag faktiskt inte.



Det var en jämn och riktigt rolig match att beskåda från läktar håll.



Hoppas på bra drag nästa hemmamatch också!

2010-09-18 @ 12:50:53
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/
Postat av: IK supporter

Håller med dig om matchen :) Däremot så måste jag säga att truman bidrar STARKT till att sittplats hjälper till att klappa och peppa spelarna. Spelarna själva vill ha trumma och det vi är där för att stötta dom på det sätt dom finner bäst!

2010-09-18 @ 12:59:48
Postat av: Andreas

Håller med föregående talare om att det är trumman som får igång publiken. Men sen så finns de ju ramsor man kan köra utan trummor :)

2010-09-18 @ 14:45:09
Postat av: Tobias

Vi använder ju bara den lilla trumman. Den stora har vi sagt ska användas som "ett störande inslag" i vissa matcher. Den användes i t.ex. BP nere i Malmö men inget mot Leksand för vi hade så bra klack ändå.

2010-09-20 @ 10:20:51
Postat av: Robin

Den lilla trumman kan vara nog så störande när den används till för många ramsor. Jag säger inte att trumman ska slopas helt men det är väldigt lätt att man slutar klappa när trumman används oavsett om den är liten eller inte.



Personligen kan jag bara komma på två ramsor där den lilla trumman är bra och det är:

1. Åhh Oskarshamn, tjalla lalla lalla laaa ...

2. Oskarshamn klapp klapp Oskarshamn klapp klapp



för då används den till att göra ramsan bättre då den har som en melodi.



Men alla tycker vi olika och tur e la det :P

2010-09-20 @ 16:11:55
URL: http://ikoskarshamn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
annonser: